21 Aralık 2006

SARIMSAKLI EKMEK


Şu ekmek makinalarının çıktığına sevinsek mi üzelsek mi bilemiyorum.Hem evde kendi hazırladığımız bir birinden lezzetli ekmekler yiyoruz hem de bu ekmekler o kadar lezzetliki tüketimi ister istemez artıyor.

MALZEMELER

ekmek makinanız ile birlikte verilen cup ölçü bardağını ve ölçü kaşıklarını kullanın.
1 cup ılık su
1 yemek keşığı tereyağı (erimiş)
1 yemek kaşığı yağsız süt tozu
1 yemek kaşığı taz şeker
1 ½ tatlı kaşığı tuz
1 ½ tatlı kaşığı kurutulmuş maydonoz
2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
3 cup un
2 tatlı kaşığı aktif kuru maya


Yukarıda belirtilen sırayla ekmek teknesine malzemeleri koyun ve temel ekmek yapımını seçip (yaklaşık 3 saatlik bir program) makinanızı çalıştırın.Eğer makinanız yoksa hamurunuz kepekli ekmek tarifinde anlattığım şekilde mayalandırılmalı ve pişrilmeli.Makinanızın kabartma ve son yoğurma işlemini tamamladıktan sonra ekmeğin üzerine dilerseniz haşhaş tohumları yada arzu ettiğiniz herhangi bir şeyi serpebilirsiniz.
Özellikle tarhana çorbası gibi çorbaların yanında nefis oluyor.Ayrıca tereyağlı olarak brunchların yanında ve akşam üstleri çaylarında peynir domates ve yeşil biber eşliğinde epey rağbet görecek bir ekmek bu.Ben çok sevdim açıkçası.
Afiyet olsun