12 Mart 2007

VİŞNELİ SÜPRİZ PASTA


Bu tarif Oktay Usta’dan.Görümcem Vildan denemiş. Bana da ikram etti ve tadına bakınca mutlaka bloga eklemeye karar verdim.Bana servis edildiğinde pasta çoktan kesilmiş olduğundan bütün olarak fotoğrafını alamadım ama tadı çok güzeldi.

Kek için

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 pkt kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
2 su bardağı un

Kreması için

3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Süslemek için

1 paket toz şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 çorba kasesi vişne
Bitter çikolata

HAZIRLANMASI

Kekinizi hazırlayın ve 170 derecede 30-40 dakika kadar pişirin.
Kekiniz soğuduktan sonra ikiye ayırın.
Vişne kompostosunun yada reçelini şerbet yaparak kekinizi güzelce ıslatın.
Hazırladığınız kremayı ıslattığınız alt kata yayın ve kekin diğer parçasını kremanın üzerine kapatın.Kremayı yaymadan önce keki tekrar şerbetleyin
Krem şantiyi bir bardak soğuk sütle çırpın.
Pastanın üzerine yayın.
Vişneleri şantinin üzerine yerleştirin.Biraz sulu olarak yanlarına akacak endişelenmeyin.
Bitter çikolatayı rendeleyin yada rondodan geçirip krem şantinin ve vişnelerin üzerine serpin.
Afiyet olsun.