04 Mart 2008

HAYATA DAİR(Alıntıdır)

Yosun Kilit'e ait bir yazıdır:)



Sabah işyerine yeni gelmiştim. Elime sıcak çayımı aldım. Bilgisayarımı açtım. Günlük haberlerin bir kısmını okudum.

İşyerindeki çaycımız karşımdaki odaya çay getirdi. Birdenbire onu düşündüm. Cahil, hiçbir şeyin farkında olmayan biriydi. Futbol konuşmaktan başka bir şey bilmezdi. Kendimi onun yerine koydum. Aslında ne kadar şanslı, mutlu olduğunu düşündüm. Bu çocuğun hayattan beklentisi ne olabilirdi ki? İlkokulu zar zor bitirmişti. Hayatında Fanatik’ ten başka gazetenin başlıklarına bakmamış, eline bir şey alıp okumamıştı. Bütün gün çay siparişlerini dağıtıyordu. Tek bildiği futbol konuşmaktı. Dünyadan bihaberdi Günlük karnını doyursun, onun için yeterdi. Hayattan bir beklentisi yoktu. Bulgur yemeği yese kendini şanslı sayardı. Ne ilginç değil mi?

Bir de kendimi düşündüm. Sabah yataktan kalkar kalkmaz koşturmacayla başlayan hayat. Çayı koy, oğlanı uyandır, kahvaltısını ver. Koşturarak giyin, vakit bulabilirsen hafif makyaj yap. İşyerine gel. Sıkıntılarla, sevimsizliklerle geçen bir gün. Patronunla kavga etme aşamasına gel, işyerindeki arkadaşlarınla aranda problemler çıksın. İşyerinde oğlunun geleceği nasıl olacak diye düşün, dur! Bu günün ardından koşturarak eve gel, yemek hazırla. Oğlanın dersleriyle ilgilen. Yarının yemeğini hazırla. Vakit kalırsa sevdiğin bir filmi seyret. Yatağına uzan, kitabını okurken uyuyakal! Ha bu arada ülkenin durumundaki günlük değişikliklerin sana etkisi de cabası.

Eh be kardeşim! Biz stresli, düşünceli, tasalı olmayalım da kim olsun? Bu durumda tekrar tekrar düşünüp çaycıya özenmedim değil yani....


A. Yosun KİLİT

NİŞASTALI KURABİYE




MALZEMELER


150 gr erimiş margarin
3 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar nişasta

1 su bardağı kadar fındık veya ceviz


***


Margarini eritip, 1.5 su bardağı pudra şekeri ile çırpıyoruz. Sonra yumurtaları ilave edip iyice yediriyoruz. 4 yemek kaşığı un, 1 paket kabartma tozu ve alabildiği kadar nişastayı ekleyip kurabiye hamuru kıvamına getireceğiz. Yağlı kağıda güzelce şekillendirip üzerlerini ceviz veya fındıkla süsledikten sonra orta hararetli fırına veriyoruz ve fazla pembeleşmeden çıkarıp soğuduktan sonra servis yapıyoruz.




Afiyetler Olsun
Özlem Yalçınkaya