1 bardak yoğurt
1 çay bardağı çiçek yağı
1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay kaşığı tuz.
Aldığı kadar un
Havuz gibi açılmış unun ortasına tüm malzemeleri koyun.Sonra unun bir kıyısına bir fincanın içinde köpürtülmüş olan aşağıdaki malzemeyi koyun
½ kahve fincanı sirke
1 kahve kaşığı pudra şekeri
1 kahve kaşığı karbonat
Hamuru elinizle yoğurun.Ancak yumuşak bir hamur elde etmelisiniz.İçine dilediğiniz malzemeyle doldurarak hazırlayın.Bir yumurta sarısını 2 yemek kaşığı kadar erimiş margarinle çırpın ve poğaçaların üzerine sürün.Bu aşamada isterseniz üzerlerini çörek otu veya susamla süsleyebilirsiniz.Önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
1 çay bardağı çiçek yağı
1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay kaşığı tuz.
Aldığı kadar un
Havuz gibi açılmış unun ortasına tüm malzemeleri koyun.Sonra unun bir kıyısına bir fincanın içinde köpürtülmüş olan aşağıdaki malzemeyi koyun
½ kahve fincanı sirke
1 kahve kaşığı pudra şekeri
1 kahve kaşığı karbonat
Hamuru elinizle yoğurun.Ancak yumuşak bir hamur elde etmelisiniz.İçine dilediğiniz malzemeyle doldurarak hazırlayın.Bir yumurta sarısını 2 yemek kaşığı kadar erimiş margarinle çırpın ve poğaçaların üzerine sürün.Bu aşamada isterseniz üzerlerini çörek otu veya susamla süsleyebilirsiniz.Önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder