23 Temmuz 2007

THE WİCKER MAN-LANETLİ ADA


İmdb’ ye göre piyasa sunum tarihi 1975 olan filmin 2006 yılında tekrar çekilmiş olan yeni versiyonu. Günümüzün kült korku filmlerinden sayılan ilk filmde Christopher Lee ve çıplak dansi ile göz dolduran bond kızı Britt Ekland rol almışlar.

2006 yılı yapımı olan yeni filmde polis memuru Edward’ı Nicholas Cage canlandırıyor. Film bence zayıf üstelik daha ilk yarıda filmi çözünce tadı hiç kalmadı denebilir. Pek Adrenalin salgılayamayacaksınız maalesef bu filmi seyrederken. Aslında itiraf etmem gerekirse filmi seyretmemin gerçek nedeni Nicholas Cage dir. :)) Pek beğenirim kendilerini

Kötü bir kazanın depresyonunu atlatamayan polis memuru Edward eski nişanlısından gelen ve kızının kaybolduğu belirterek yardım isteyen mektubu alınca kendini Pasifik’te ulaşılması zor ve özel bir ada olan Summer Isle da bulur.

Ben filmi dvd den seyrettim. Ancak eğer divx kullanıyorsanız dikkatli olun çünkü duyduğuma göre çevirisi çok kötüymüş.




Not: Wicker man antik drüidler tarafından insan kurban etmek için çalı çırpıdan hazırlanan dev bir insan heykelidir ve ritüelin sonunda kurbanla birlikte yakılırmış. Rivayete göre Julius Ceaser büyük Galya savaşı sırasında bu törene tanık olduğu ve döndükten sonrada sık sık anlattığı söylenir.

Günümüzde wicker man ilkbaharda kullanılan neo-pagan figürü olmuştur.Tabii artık kurban verilmemektedir.

Aynı zamanda aynı adı taşıyan ve İskoçya da her yıl kutlanan rock ve dans festivalinin de adıdır.

Hiç yorum yok: