03 Kasım 2006

Patates Salatasi


Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.Tadına baktıktan sonra başka patates salatasını tercih etmezsiniz.


MALZEMESİ

· 1 kg sarı patates
· 1,1½ kahve fincanı sirke
· ½ limonun suyu
· 2-3 kahve fincanı zeytinyağı
· 1 büyük baş kuru soğan (istenirse)
· 1 demet taze soğan
· 4 tatlı kaşığı hardal
· tuz
· karabiber
· 1 kahve kaşığı kimyon
· ½ demet maydanoz-ince kıyılmış
· ½ demet dereotu-ince kıyılmış


HAZIRLANMASI

1. Patatesler yıkanır ve kabukları ile birlikte bol suda haşlanır.(kesinlikle kabuklarını soyup küp, küp doğrayıp haşlamayın.Patates hem lezzetini hem de tüm besin değerini kaybeder)

2. Zeytinyağı,sirke,hardal,tuz ve diğer baharatlar ile çok incecik çentilircesine kıyılmış kuru soğan geniş bir kapta iyice karıştırılır.

3. Patatesler haşlanınca hemen suyunu süzün sıcak iken kabuğunu soyup elinizle parçalara ayırdıktan sonra hazırladığınız sosun içine atın.

4. Patateslerin hepsi sosa atıldıktan sonra birkaç defa kaşıkla karıştırın ve iyice soğuyup tüm sos patatesler tarafından emilinceye kadar bekleyin.(ben sabahtan hazırlıyorum)

5. Diğer yeşillikler incecik kıyılıp siyah zeytin ile süslenmiş salatanız servise hazırdır.

Afiyet olsun

OYLUM ÖZMEN