03 Temmuz 2007

Çaya misafir var.



Hafta sonunda misafirimiz vardı. Oldukça sıcak bir gün seçilmiş maalesef bu buluşma için. Başlangıçta nasıl olup da yılın en sıcak gününü seçmek gibi bir gaflete düştüğümüze şaşırsak da gene de sohbetlerimiz oldukça iyiydi. Ne demişler; gönül muhabbet ister kahve bahane.

Tabii hal böyle olunca bize de kolları sıvamak düştü ve aşağıdaki masa misafirlerin önce gözlerini daha sonra karınlarını doyurdu. Ama her zamanki abartıp bir orduyu doyuracak kadar hazırlanmışız ki gerçekten de yiyeceklerin yarısından çoğu artınca misafirlere eşlik etmek üzere hazırlanıp paketlendiler.

Tabii hazırlanan pasta ve böreklerin tadına bakmamak mümkün değildi. Böylece benim rejimde güme gitmiş oldu.Ne yapalım önümüzdeki hafta tam gaz devam ediyoruz.

Bu arada uzun zamandır yemek tarifi vermememin nedenide anlaşılmış oldu sanırım.Yaz geldi , rejimler başladı özetle.

Mönümüz oldukça zengindi.Portakal ağacı'ndan alıp sık sık yaptığım krem karamelli kek hakikaten baştacı bir tarif.Bunun dışında minik tartoletler,meyveli turta,tırtıl kurabiye,hepsi benim kurabiyesi,kokos,kıymalı patesli ve peynirli açma börekler,sirkeli poğaca,sosisli meze konuklarımızın önce gözlerini sonra da karınlarını doyurmaya yetti.



meyvalı tartoletletler





Hepsi benim ve kokos kurabiyeleri

Tırtıl kurabiye



Meyvalı turta









Peynirli.kıymalı,patatesli açma börekler ve sosisli meze






Patatesli tart












Krem karamelli kek(Portakal Ağacı'ndan)


Sirkeli Poğaça