30 Nisan 2007

LAHANALI PİLAV




Çok hoş bir Girit yemeği.Biliyorsunuz bugünlerde Girit mutfağı çok popüler oldu.Bende fırsat buldukça deniyor ve paylaşmaya çalışıyorum. Bana ait ufak tefek eklemelerde var.Ayrıca yapımını da biraz değiştirdim. Bu pilavı sıcak ve soğuk tüketebilirsiniz. Ancak soğuk olarak tüketmek niyetinde iseniz pilavınıza bir tatlı kaşığı kadar şeker ilave edebilirsiniz.Bu şekliyle de nefis oluyor.

Malzemeler

1 küçük lahana
2-3 adet taze soğan yada bir adet kuru soğan
½ kg domates
½ bardak zeytinyağı
2 bardak pirinç
4 bardak su
1 kahve kaşığı kuru nane (tepeleme)
tuz
karabiber

Hazırlanması
İnce kıyılmış soğan ve lahanaları yağda kavurun.
Rendelenmiş domatesi ekleyin ve kaynatın.
Pirinç,su,tuz karabiber ve naneyi ekleyin.
Ağır ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.

Afiyet Olsun

Kaynak:Cretan Cooking