25 Aralık 2006

NOHUTLU PIRASA

Oldukça klasik bir tarif.Tam kışa ve Ege ye uygun.Baba-annem Allah rahmet eylesin pek severdi nohutu. İşte azot mineral ve vitamin bakımından zengin klasik bir yemek tarifi.


MALZEMELER
1 kilo pırasa
1 su bardağı nohut
dilediğiniz kadar zeytinyağı
1 baş soğan
1-2 yemek kaşığı salça
tuz

HAZIRLANMASI

1. Nohutu bir gece önceden ıslatın.Ertesi gün suyunu süzüp yumuşayıncaya kadar haşlayın.Haşlama suyunu atın.
2. Pırasaları ayıklayın yıkayın ve dilimleyin..
3. Soğanı çentin zeytinyağında kavurun. Pembeleşince salçayı ilave edin.
4. Pırasaları koyun.nohutları ekleyip.pırasaların üzerini bir parmak geçinceye kadar ılık su ilave edin.Tuzunu koyun.
5. Kısık ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin.


NOT :
· Bakliyatınızı haşlarken asla içine tuz atmayın.Sertleşirler.
· Bakliyatın tazeliğinden çok emin değilseniz akşamdan ıslattığınız suya bir tatlı kaşığı karbonat koyun.Ancak ıslatma suyunu süzüp yıkadıktan sonra taze su ile haşlayın.


Afiyet olsun
Oylum ÖZMEN