05 Kasım 2006

Masum Degiliz

Tüm Türkiye çalkalandı beklenmedik çocuk hayır bebek taciziyle.Hepimiz lanetler okuduk kahrolduk.Bu güzel bu masum yüreğin bu kadar hoyrat harcanmasına inanamadık.Yavrularımıza daha sıkı sarıldık.Nasıl koruyacağız paranoyası herhalde her annenin her babanın rüyalarına girmiştir.

Gazeteler ve t.v.kanalları ise bu histeriyi sonuna kadar kullandılar aslında. Biraz daha reyting adına bebişin resimleri her yerde boy boy yayımlandı. Sanki kurtaracakmış gibi ayıplarından gözlerini bantlayarak.İlk çıkan bir kaç haberden sonra haberler yön değiştirdi.Artık hangi haberin neyin doğru olduğunu bilemiyorum.Reyting uğruna insanların göz yaşları kullanıldı.
Halbuki bu ilk değil kimbilir daha nice çocuk bu acı , bu olmaz olsun deneyimi yaşadı ve hala daha yaşamakta. Bu ülkemiz için bir ilk değil.Malatya çocuk yuvası Barbaros çocuk yuvası şimdi bu bebek.

12-13 yaşındaki kızlarını evlendiren bir zihniyet den çok da farklı değil aslında.12 yaşında evlenen çocuk çok ülkemizde.Ya da gazetelerde oldukça sık rastlanan 13 yaşında ki kızla bilmem kaç kişi birlikte oldu.Ya da yolda gördüğü modern görünümlü genç kıza saldırıpda ırzına geçmeye kalkan akıla ne demeli.Bunu nasıl kendine hak görüyor.Bu cesareti nerden bulabiliyor ki.Çocuk pornolarını çekenler elbette bir pazar buluyorlar ki bu işi yapıyorlar.Yeni bir haber değil tecavüze uğrayan gencecik bedenlerin aile meclisinin kararıyla karnındaki masum bebeklerle birlikte ölüme mahkum edilmeleri.

Yada bir bilinmeyen değil kocasından dayak yiyen bir kadına kimsenin karışmaması. Ne derler bilirsiniz.Karı koca arası ipek araya giren .....Çocuğunu döven bir anneye yada tehdit eden bir babaya hangimiz müdahale etme cesaretini bulabiliyoruz ki.
Sokakta yaşayan çocukların başına gelenleri düşünmek bile istemiyorum.Hayal bile edemiyorum zaten.

Toplum olarak biz masumiyetimizi kaybettik.Şapkayı önümüze koyup düşünmeliyiz.Hep dediğim gibi her dahi , her parlak bilim adamı, her yazar toplumun bir ürünü ise canilerde toplumun bir ürünüdür.Bu insanlar bilinmeyen uzayın ıssız bir gezegeninden gelmediler.Bu insanlar bu toplumda beslendiler.Bu cesareti bizim aramızda buldular.Bizim yanı başımızda yaptılar eylemlerini.Bizimle aynı gazeteleri okudular belkide sınıf arkadaşlarımızdı okulda.

Hangi anne çocuğunun bir gün bir katil bir sapık olacağı düşüncesiyle büyütür ki. Hangi kadın kocasının gün gelip kendisini öldüreceğini bilerek evlenir.Ya da hangi çocuk tahmin eder en büyük koruyucuları olan anne ve babasının kendisinin öldürülmesine karar vereceğini.

Üstelik taciz sadece şiddet gösterilerek olmaz.çocuğun bilinçli seçim yapamayacağı her durumda çocukları kullanmak çocuk tacizidir.Çocuğa seçim hakkı tanınmadan yapılan her öğreti çocuğa uygulanan şiddettir.

Nedenini nasılını anlatmaya çalışmak sayfalar sürer ama sonuçta bizler artık masum değiliz.Biz toplum olarak ideallerimi kaybettik.Artık hiç bir işe yaramıyor aile yapımız çok güçlü,bizim geleneklerimiz törelerimiz en iyisi demek.Çocukları bile kandıramıyoruz ki bu çocuklar döner bıçaklarını alıp okullara gidiyorlar.Öğretmenlerine saldırıyorlar.Ülkenin şakülü kaydı.Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete.