17 Ocak 2007

1-2-3-4 keki


Gönül Candaş’ın BEREKETLİ OLSUN isimli kitabından bir tarif.Elbette bana ait eklemeler var.Yapın asla başarısız olmazsınız.Sevgili Yosun bu keki borcamda hazırladığını üzerini yaz meyvaları ile kapladıktan sonra fırına verdiğini ve iyice soğuttuktan sonra pudra şekeri ile süsleyip serviz yaptığını söyledi.Bence denemeye değer.Tadına baktıktan sonra sizde benimle aynı fikirde olacaksınız.

MALZEMELER

· 4 yumurta
· 3 bardak un
· 1,5 bardak şeker (orjinal tarifte 2 bardak şeker )
· 1 bardak yoğurt
· ½ limonun suyu
· 1 limon kabuğu
· 3 yemek kaşığı karışık meyve kokteyli (tepeleme)-isteğe bağlı orjinal tarifinde yok.Meyve kokteyli yerine kuru üzümde kullanılabilir.
· 1 kahve kaşığı vanilya
· 1 paket kabartma tozu
-1/2 paket tereyağı


HAZIRLANMASI

· Tüm malzemelerinizi en ½ saat önceden buzdolabından çıkartın ve oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
· Karışık meyve kokteylinizi yıkayıp suya koyun.
· Fırınızı ısıtmaya başlayın.
· Yumurtaları vanilya esansı ve şekerle birlikte şeker iyice eriyene kadar çırpın.
· Yoğurdu ekleyin ve homojen karışım olana kadar çırpın.
· Unu , kabartma tozunu,limon suyunu, limon kabuğunu ekleyerek çırpın.Karışıma en son sudan alıp süzdürdüğünüz ve fazla suyunu kağıt bir havluyla aldığınız meyve kokteylini ilave edin.Ancak bu defa mikser kullanmadan bir kaşık yardımıyla kek hamurunuza meyvelerin karışmasını sağlayın.
· Kek kalıbınızı yağlayın ve unlayın.
· Önceden ısıtılmış fırına verin.
· Kekiniz iyice kabarıp kokmaya başladığı zaman kuru bir bıçak veya tathta çubukla pişip pişmediğini kontrol edin.Bıçağınız kekten temiz çıkarsa pişmiş demektir.
· Kekiniz soğurken çayınızı demleyin komşuları çağırın.
· Bir tabakta bana yollayın.

Afiyet olsun
Oylum ÖZMEN