01 Mart 2007

SOĞAN KIZARTMASI


MALZEMESİ

2 adet soğan
1 yumurta
1 şişe soda
un
tuz
karabiber

HAZIRLANMASI

Soğanları soyup yıkayıp birer parmak kalınlığında halka şeklinde kesin.
Her bir soğan halaksının katmanlarına ayırın.
Soğanları tuzlayıp biberleyin.
Yumurta,un,bir şişe soda ile boza kıvamında sosunuzu hazırlayın.
Sosunuza soğanları iyice bulayın.
En az yarım saat bekletin.Hatta ağzı güzel kapanan bir kaba koyup bir gece buzdolabında bekletirseniz daha güzel olur.
Yağınızı kızdırın ve soğan halkalarının fazla sosunu silkeledikten kızartın.

AFİYET OLSUN.
Oylum Özmen

ELMALI TOP KEKLER

Bu tarifi sanırım http://www.allrecipes.com/ adresinden almıştım uzun zaman önce. Çok emin olduğumu söyleyemem kaynağı hakkında. Ama üzerinde bazı değişiklikler yaptım ilk denemeden sonra. En az 3 değişiklik tarifi bana ait olmasını sağlayacağına göre bu tarif artık benim. Şekeri ben az kullanıyorum çünkü oğlum çok şekerli tatlardan pek hoşlanmıyor.

Dediğim gibi bu keki daha önce denemiş olmama rağmen fotoğraf makinam çalındığı için bir türlü yazamamıştım. Artık bir süre cep telefonu ile çekilmiş fotoğraflarla idare etmek zorunda kalacağım. Artık kusura bakmayın.

Gelelim tarifimize;


MALZEMELER

2,5 bardak un
4 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
½ bardak şeker (dilerseniz miktarını artırabilirsiniz.Bizim evde fazla şekerli kekler tüketilmiyor malesef)
2 yumurta
10 yemek kaşığı tereyağı (yumuşamış)
1 limonun rendelenmiş kabuğu
bir kaç damla limon suyu-1 tatlı kaşığı kadar
1,5 bardak süt
1-1,5 paket kadar vanilya
1 büyük ekşi yeşil elma-marketlerde granny smith adıylada satılabiliyor.-kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş.
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANMASI

Fırınınızı 220 dereceye ayarlayın. Kek kalıplarınızı yağlayın ve unlayın.

Şeker, yumurtalar, tereyağı, vanilya, limon kabuğu, limon suyu ve sütü krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.

Un, tuz ve kabartma tozunu ayrı bir kabın içine eledikten sonra yukarıdaki yumurtalı karışıma ekleyin.

Rendelenmiş elmaları ilave ettikten sonra bir karışımla kek kalıplarının içine paylaştırın.

Birer tatlı kaşığı tarçın ve şekeri karıştırın ve top kekleriniz üzerine serpin.

15 dakika pişirin. Bir kürdanla pişip pişmediklerini kontrol edin.

Fırından alın.


Kalıptan çıkartmak için 1-2 dakika soğutun.


Mümkünse buzdolabında bir gün bekletip serin servis edin.

Kesinlikle sıcak tadına bakmayın-moraliniz bozulmasın:))




AFİYET OLSUN
Oylum