29 Mart 2009

ŞEKERPARE


28- 30 adet için

½ paket sana
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı irmik
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kadar fındık

ŞERBETİ İÇİN

2,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
½ limonun suyu

Önce şerbeti hazırlayın ve soğuması için bir kenara bırakın.

Şekerpare hamurunu hazırlayın. Hamuru biraz dinlendirdikten sonra kalınca bir rulo hazırlayın ve tam ortadan ikiye bölün. Bir yarısını alın , ruloyu elinizle yuvarlayarak daha da inceltin ve bıçakla yaklaşık olarak iki parmak kalınlığında parçalara ayırın. Yuvarlayın ve şekerpare şeklini verin.Böylece tüm hazırladığınız şekerpareler aynı boy ve şekilde olacaktır. Ardından her bir fındığı önce yumurta akına batırın ardından şekerparelerin ortasına yerleştirin. Bu yöntemle fındıklarınız hamura yapışacak ve yerinden çıkmayacaktır. Orta hararetli fırında pişirin.Kızgın halde iken soğuk şerbeti tepsiye dökün ve soğumaya bırakın
Afiyet olsun