12 Şubat 2008

DAMLA SAKIZLI VE MUZLU PASTA

Pandispanya için
3 fincan un
3 fincan şeker
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
2 yemek kaşığı kakao

Keki ıslatmak için

1 bardak süt
3-4 küp şeker
1 tatlı kaşığı acı badem aroması-istenirse

Krema için

1 paket hazır sakızlı muhallebi (ben Tukaş marka kullandım)
4 bardak süt
1 paket margarin
1 yemek kaşığı kakao
3 adet muz

Hazırlanması

1-Yumurtaları şeker ve vanilya ile birlikte çırpın.
2-Un, kakao, kabartma tozunu eleyin ve elektrikli mikserle çırpın.
3-Yağlanmış unlanmış ama ortası delik olmayan bir kek kalıbında 175 derecede pişirin.
4-Pandispanya pişerken sakızlı muhallebinizi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muhallebiniz ılıkken içine bir paket margarini ekleyerek mikserle çırpın. Muhallebiyi ikiye ayırın ve yarısına kakaoyu ekleyin.Rengini daha koyu isterseniz bir kaşık daha kakao ilave edebilirsiniz.
5-Pişmiş ve ılımış kekinizi alın. 2 parçaya ayırın. Kekin alt kısmını servis tabağına koyup şekerli ve badem aromalı sütle ıslatın. Beyaz kremayı kaşıkla sürün.Boylamasına ikiye ayırdığınız muzları kremanın üzerine yerleştirin.Artan kremanız varsa muzların üzerine bu kremayı dikkatli bir şekilde dökün. Kekin diğer parçasını üstüne kapatın.
6-Üstteki parçayı kalan sütün diğer yarısıyla ıslatın ve kakaolu kremayı kaşıkla kekin üzerine yavaşça yayın. Kremanın kendi halinde kenarlardan akmasını sağlayın.
7-Bir kaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra dilerseniz üzerini şam fıstığı rendesiyle ya da sade olarak servis yapın.

Afiyet Olsun
Oylum Özmen