04 Aralık 2006

KEREVİZ SALATASI


Zamanında evdeki yemek kitaplarından birinde okuyup yaptığım ve sonra sık sık yaparak kış mevsiminde evimden eksik etmediğim bir salata bu.Hem çok kolay hem çok ucuz.Kereviz sevenlerden iseniz deneyiniz. Duruma göre rendelenmiş kereviz ile yapıp isterseniz içine havuç rendeyebilir ve hoş bir renk uyumu yakalayabilirsiniz.


MALZEMELER

· 1 adet kereviz
· 1 -2 yaprak körpe marul
· 1 küçük kırmızı turp
· zeytinyağı
· ½ limon suyu
· tuz
· karabiber
HAZIRLANMASI

· Kerevizi soyun yıkayın ve incecik dilimleyin.
· Zeytinyağı,limon suyu, tuz ve karabiberi çırparak bir sos hazırlayın.kestiğiniz kereviz dilimlerini bu sosa koyun ve iyice bulayarak kabın ağzını plastik film ile örtüp buzdolabına kaldırın.Vaktiniz varsa 1 saat kadar bekletin.
· Yapraklarından taze olanları yıkayın bir körpe marul ile birlikte ince kıyın.
· Turpu rendeleyin ve tuz ile acısını alıp tuzunu atana kadar sudan geçirin.
· Soslanmış kereviz dilimlerini bir tabağa alın.Üzerlerine kereviz ve marul yaprağını koyun.Rendelenmiş turp ile süsleyip renginin parlaması için üzerlerine sprey zeytinyağı sıkın.
Afiyet olsun
Oylum ÖZMEN