09 Kasım 2006

ÇİKOLATA KAPLAMALI MUZ

İşte size çocukların bayılacağı bir tarif.Üstelik kolay mı kolay. Yapımı ise gayet basit.
MALZEMELER

-2 adet muz
-2 paket 80 gr.lık sütlü çikolata
-4 adet dondurma çubuğu
-1 yemek kaşığı kırık fındık
-1 yemek kaşığı hindistan cevizi
-1 yemek kaşığı renkli pasta süsü şekerleri

HAZIRLANMASI

1-Muzları soyun ve tam ortasından ikiye kesin.
2-Altlarından dondurma çubuklarını muzları parçalamadan dikkatlice sokun.
3-Muzları biraz soğumaları için dolaba yerleştirin.
4-Çikolataları parçalayın ve benmari usulü iyice sıvı hale geçinceye kadar eritin.
5-Muzları dolaptan çıkartın ve çikolataya daldırın.Bir kaşık yardımıyla da muzun her tarafına eşit olarak dağıtıp her bir muz parçasını ayrı ayrı fındık kırığına, hindistan cevizine ve renkli şekerlemeye bulayın.

Bıdıkları çağırın ve dağıtın.Bir tanesinide kendinize ayırın.
Afiyet olsun

Oylum Özmen