29 Kasım 2006

ERİMİŞ ÇİKOLATALI MİNİK KEKLER


İşte nefis bir tarif. Kaşığı daldırğınızda içinden sıcak çikolata akıyor. Eğer sizde benim gibi çikolata aşığı iseniz bayılacaksınız.Yapılması ve hatırlanması çok kolay.Üstelik pişirmeyi planlamadan önce buzdolabında bekletebilirsiniz. Ancak pişirmeye başlamadan önce buzdolabından çıkartıp kapların oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Bu kekler 8-10 dakika kadar bir sürede pişmekte.Daha uzun süre tuttuğunuz takdirde ortasındaki erimiş çikolata özelliğini kaybediyor ve tadı bozuluyor.


MALZEMELER

· 1 su bardağı erimiş tuzsuz tereyağı yada margarin
· 1,5 bardak damla çikolata (bitter –piyasada satılanlar tam bitter olmadığı için ben şeker miktarını az tuttum.)
· 5 büyük yumurta
· ½ bardaktan biraz daha fazla şeker
· bir tutam tuz.
· 4 tatlı kaşığı un.
· Cam veya seramik sufle kapları -çok küçük olmasın (benimki 10 adet çıktı)

HAZIRLANMASI

· Çikolatayı ben mari usulü eritin.Tamamen eriyince sudan çıkartın.
· Yumurtaları erimiş çikolata , bir tutam tuz ve şekerle birlikte homojen düzgün bir karışım olana kadar çırpın.
· Unu ilave ederek tekrar çırpın.
· Kaplarınızı iyice yağlayın ve keki paylaştırın.Bu aşamadan sonra karışımı buzdolabına kaldırabilirsiniz.Ama yukarıda belirttiğim gibi fırına girmeden önce karışımın oda sıcaklığına gelmesi için bekletmeniz gerekir.
· Önceden 225-230 dereceye ayarlanmış fırının orta katında 8-10 dakikayı geçmeyecek sürede pişirin.Burada dikkat edilmesi gereken kekin ortasının pişmeyecek olmasıdır.Kek kabarabilir ama fırından çıkardıktan ortası çöker endişelenmeyin.
· Muffinlerinizi isterseniz kabında isterseniz de bir tabağa çıkartarak sunabilirsiniz.Ancak mümkün olduğunca sıcak servis yapılmalıdır. Yanında soğutulmuş nemlendirilerek şekere bulanmış mevsim meyvelerini kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun
Oylum ÖZMEN