Aslında dikkat ettimde genellikle zeytinyağlı yemek tarifi vermişim .Etli yemekler pek az. Et yiyemediğimden olsa gerek. Bu da hep yaptığım yemeklerden birisi.Kereviz severlere sunulur.
MALZEMELER
1. 1 kg kereviz
2. 2-3 adet havuç
3. 1 büyük patates
4. 1 baş kuru soğan
5. 1 adet portalalın taze sıkılmış suyu
6. 3-4 adet küp şeker
7. tuz
8. zeytinyağı
HAZIRLANMASI
1. Kerevizi patatesi ve havucu temizleyip küp küp kesin.Kereviz yapraklarının körpe olanlarını ayırın kerevizle birlikte pişireceğiz. Kerevizin diğer yapraklarını bir kenara kaldırın atmayın .
2. İnce çentilmiş soğanı zeytinyağında havuçlarla birlikte kavurun.Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
3. Kerevizi ve patatesi ilave edip tuzunu ve şekerini koyduktan sonra 1 adet portakalın taze sıkılmış suyunu sebzelerin üzerinde gezdirin.Sebzelerle yanı hizaya gelecek kadar su koyun.Bu aşamada dilerseniz 1 yemek kaşığı unu portakal suyunu yemeğe eklemeden önce sebzelerin üzerine serpebilirsiniz.
4. Ocağı kısın.Evinizde varsa yemeğin hemen üzerine yağlı fırın kağıdı ile örtün.
5. Patatesler ve havuçları kontrol edin ezilebilir halde iseler yemeğimiz pişmiş demektir.
6. Soğuk servis edin.
Afiyet olsun
Oylum ÖZMEN
Not : Aslında iyi zeytinyağlı yemek yapmanın sırrı şudur :
MALZEMELER
1. 1 kg kereviz
2. 2-3 adet havuç
3. 1 büyük patates
4. 1 baş kuru soğan
5. 1 adet portalalın taze sıkılmış suyu
6. 3-4 adet küp şeker
7. tuz
8. zeytinyağı
HAZIRLANMASI
1. Kerevizi patatesi ve havucu temizleyip küp küp kesin.Kereviz yapraklarının körpe olanlarını ayırın kerevizle birlikte pişireceğiz. Kerevizin diğer yapraklarını bir kenara kaldırın atmayın .
2. İnce çentilmiş soğanı zeytinyağında havuçlarla birlikte kavurun.Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
3. Kerevizi ve patatesi ilave edip tuzunu ve şekerini koyduktan sonra 1 adet portakalın taze sıkılmış suyunu sebzelerin üzerinde gezdirin.Sebzelerle yanı hizaya gelecek kadar su koyun.Bu aşamada dilerseniz 1 yemek kaşığı unu portakal suyunu yemeğe eklemeden önce sebzelerin üzerine serpebilirsiniz.
4. Ocağı kısın.Evinizde varsa yemeğin hemen üzerine yağlı fırın kağıdı ile örtün.
5. Patatesler ve havuçları kontrol edin ezilebilir halde iseler yemeğimiz pişmiş demektir.
6. Soğuk servis edin.
Afiyet olsun
Oylum ÖZMEN
Not : Aslında iyi zeytinyağlı yemek yapmanın sırrı şudur :
1-Yemeğinizi hep ağır ateşte pişirin.
2-Mümkün olduğunca buharının içinde kalarak zeytinyağı ve sebzelerin aromalandırılmasını sağlayın.Eğer düdüklüde pişirmiyorsanız yukarıda değindiğim gibi yemeğin üzerine ikiye katlanmış yağlı kağıt örtün.
3-Zeytin yağlı yemeğinizi tencerede kesinlikle saklamayın.Cam yada tercihen porselen servis kabına aktarın.
4-Eğer imkanınız varsa ama biliyorum ki bu şartı karşılamak çok zor yemeğinize metal değdirmeyin.
Bu yukarıda bahsettiklerim aslında iyi bir girit yemeği yapmanında sırlarındandır.
2-Mümkün olduğunca buharının içinde kalarak zeytinyağı ve sebzelerin aromalandırılmasını sağlayın.Eğer düdüklüde pişirmiyorsanız yukarıda değindiğim gibi yemeğin üzerine ikiye katlanmış yağlı kağıt örtün.
3-Zeytin yağlı yemeğinizi tencerede kesinlikle saklamayın.Cam yada tercihen porselen servis kabına aktarın.
4-Eğer imkanınız varsa ama biliyorum ki bu şartı karşılamak çok zor yemeğinize metal değdirmeyin.
Bu yukarıda bahsettiklerim aslında iyi bir girit yemeği yapmanında sırlarındandır.