28 Kasım 2006

SOTE BROKKOLİ

- Önemli bir sebze brokkoli.Folic acid ve A vitamini açısından oldukça zengin. Mevsiminde bol bol yenmesinde fayda var. Evlerde genelde gördüğüm haşlanıp salatasının yapılmasıdır. Epiricurius dan aldığım bu tarif oldukça başarılı.Elbette ben biraz değiştirerek bizim damak tadımıza uygun bir hale getirdim.Artık benim tarifim sayılır herhalde
- Brokkoliyi hep aynı şekilde yemekten sıkıldıysanız birde bu tarifi deneyin.Özellikle et yemeklerinin yanında ordövr olarak veya sıcak salata olarak sunabileceğiniz hoş bir lezzet.

MALZEMESİ

½ Kg brokkoli-yıkanmış ayıklanmış çiçeklerine ayrılmış.
2 su bardağı kadar dondurulmuş bezelye
1 çay bardağı sızma yada naturel zeytinyağı
3-4 diş sarımsak-soyulmuş ve bıçağın kalın tarafıyla hafifçe ezilmiş.
1 adet havuç-çok ince dilimlenmiş yada jülyen kesilmiş.
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kadar tereyağı-istenirse
1 kahve fincanı ılık su

HAZIRLANMASI

1. Brokkolileri hafif tuzlu suda sapları yumuşayıncaya kadar haşlayın.Haşlandıktan sonra hemen bir kevgire alın ve suyunu süzdürün.
2. Zeytinyağında sarımsakları renkleri dönüp altın sarısı rengine gelinceye kadar kavurduktan sonra sarımsakları atın.
3. Havucunuzu kavurun
4. Haşlanmış brokkoli bezelye tuzu karabiberi ilave edip tavanızı sallayarak zeytinyağının tüm sebzeleri kaplamasını sağlayıp orta ateşte kavurun.
5. Bu aşamada ben bir fincan ılık su koyup suyunu iyice çekip altı çatırdamaya başlayana kadar pişirdim.
6. servis kabına alın.İsterseniz üzerine tereyağı dilimlerini paylaştırın.

Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun

OYLUM ÖZMEN