23 Temmuz 2007

THE WİCKER MAN-LANETLİ ADA


İmdb’ ye göre piyasa sunum tarihi 1975 olan filmin 2006 yılında tekrar çekilmiş olan yeni versiyonu. Günümüzün kült korku filmlerinden sayılan ilk filmde Christopher Lee ve çıplak dansi ile göz dolduran bond kızı Britt Ekland rol almışlar.

2006 yılı yapımı olan yeni filmde polis memuru Edward’ı Nicholas Cage canlandırıyor. Film bence zayıf üstelik daha ilk yarıda filmi çözünce tadı hiç kalmadı denebilir. Pek Adrenalin salgılayamayacaksınız maalesef bu filmi seyrederken. Aslında itiraf etmem gerekirse filmi seyretmemin gerçek nedeni Nicholas Cage dir. :)) Pek beğenirim kendilerini

Kötü bir kazanın depresyonunu atlatamayan polis memuru Edward eski nişanlısından gelen ve kızının kaybolduğu belirterek yardım isteyen mektubu alınca kendini Pasifik’te ulaşılması zor ve özel bir ada olan Summer Isle da bulur.

Ben filmi dvd den seyrettim. Ancak eğer divx kullanıyorsanız dikkatli olun çünkü duyduğuma göre çevirisi çok kötüymüş.




Not: Wicker man antik drüidler tarafından insan kurban etmek için çalı çırpıdan hazırlanan dev bir insan heykelidir ve ritüelin sonunda kurbanla birlikte yakılırmış. Rivayete göre Julius Ceaser büyük Galya savaşı sırasında bu törene tanık olduğu ve döndükten sonrada sık sık anlattığı söylenir.

Günümüzde wicker man ilkbaharda kullanılan neo-pagan figürü olmuştur.Tabii artık kurban verilmemektedir.

Aynı zamanda aynı adı taşıyan ve İskoçya da her yıl kutlanan rock ve dans festivalinin de adıdır.

MEYVELİ TURTA

Bu tarifi çok eskilerde kesip yemek defterime yapıştırmışım.Nerden aldığımı hiç hatırlamıyorum ama ben hep bunu yaparım.Deneyin pişman olmayacaksınız.

Hamuru için

125 gr tereyağı
1/4 bardak şeker
1 yumurta
1.5 bardak un
1 çimdik tuz
Limon kabuğu rendesi

Krema

3 yemek kaşığı un
½ litre süt
1/2 bardak şeker
250 gr margarin
1 paket vanilya

Üzeri için

2 şeftali
1 elma
1 muz
1/2 bardak kadar bütün ceviz
damla çikolata
(bu kısmı zevkinize ve hayal gücünüze kalmış)

Kreması için şekerle unu karıştırın Sütü yedirerek ekleyin ve kısık ateşte koyu muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.Ateşten alıp içine margarini vanilyayı ilave edin ve zaman zaman karıştırarak soğutun.

Hamuru kek hamuru hazırlar gibi hazırlayın.Unu eleyin ve şekerle karıştırın.İçine yumurta şeker ve tuzu ekleyip çırpın.Ufak parçalar halinde doğranmış margarini de ekleyerek katı bir hamur elde edin.Buzdolabında ½ saat bekletin.

Buzdolabından çıkardığınız hamuru merdane ile açın dikkat edin çok ince olmasın ve 30 cm.lik yağlanmış bir turta kalıbına yerleştirin.Kenarlarına parmaklarınızla bastırın ve fazla gelen kısmı kesip alın.Ortasına sık aralıklarla çatal batırıp delin.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.Kekin pişip pişmediğini tahta çubukla kontrol edin ve dikkat edin kurumasın.

Meyveleri ince dilimler halinde kesin ve tel bir süzgece koyarak fazla sularını akıtın.

Fırından aldığınız turtayı servis kabına alın ve bir kaşık sütle ıslattıktan sonra kremayı düzgün bir şekilde kekin üzerine yayın.Meyveleri bu kremanın üzerine dizin.

En son aşamada tarifine göre hazırladığınız bir paket turta jölesini bir kaşık yardımıyla meyvelerin üzerine dökün.

Mümkünse turtanızı bir gece buzdolabında dinlendirin.

Afiyet olsun.