20 Şubat 2009

MANTARLI BONFİLE


AÐIR KAPI - TEOMAN


Nasıl olduysa derin dondurucuya hazırlattığım bonfileleri ayırmadan atmışım.Çözdürmek zorunda kalınca hepsini çıkartmam gerekti. Nasıl tüketeceğimde bende sıkıntı yarattı. Bir yemekli misafiri fırsat kabul edip bu yemeği pişirdim. Tarifi yemek ve biz grubunda bir arkadaşımdan aldım. Ufak tefek değişikliklerle de size sunuyorum. Sağolsun o kadar çok sevildi ki tarifimi aldığımdan beri bir kaç defa pişirdim .


MALZEMELER

12-13 Adet bonfile dövülmeden olduğu gibi bırakılmış

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

3-4 adet taze yeşil sivri biber

1 adet kuru soğan

tereyağı

sıvıyağ

250-300 gr kadar mantar

tuz, karabiber,kekik

HAZIRLANMASI

1-Mantarları yıkayın ince kıyın ve limonlu suya alın.

2-Tavanızı iyice kızdırın.Tereyağında bonfileleri rengi dönünceye kadar tutarak mühürleyin (1 dakika kadar)

3-Sıvı yağda ince yemeklik kıyılmış soğanı kavurun salçayı çevirip bonfileleri ekleyin.

4-Sivri biberleri önce boydan ikiye ardından enden ikiye yada üçe bölerek bonfilenin üzerine ekleyin.

5-Tuz ,karabiber,kekik ve 2 su bardağı kadar suyunuzu ekleyip bonfileleri pişirin.Bu aşamada düdüklü tencereyide tercih edebilirsiniz.Düdüklü tencerede daha az su kullanabilirsiniz.

6-Bir tavada 1 fincan sıvı yağda ince dilimlediğiniz 2 diş sarımsağı altın rengi alana kadar çevirin ve sonra çıkartıp atın.

7-Limonlu suda beklemekte olan mantarları suyunu fazla süzdürmeden elinizle tavaya aktarın.Yumuşayana kadar pişirin.

8-Etlerinizi fırına dayanıklı bir kaba sıralayın. Mantarları etlerin üzerine yayın ve etin salçalı suyundan et hizasını geçmeyecek şekilde gezdirin.

9-Dilediğiniz bir zamanda yemek vaktinden biraz önce fırına vererek ısıtın.Bu aşamada isterseniz çok az miktarda rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz.

Afiyet Olsun