16 Ocak 2007

THE NİGHTMARE BEFORE CHRİSTMAS


Tür:fantastik/müzikal/animasyon
Yönetmen:Henry Selick
Senaryo:Tim Burton, Micheal McDowell, Caroline Thompson

Konusu

Tim Burton dedin mi akan sular durur.Yetişkinlere yönelik nefis bir animasyon.Her şey çok çirkin ,korkutucu vee çok eğlenceli.Aman dikkat kendinizi müziklere kaptırmayın.Çok akıcı.Nefis bir stopmotıon filmi.
Hallowen Town un kralı Jack Skellington her yıl hollowen gösterileri düzenlemektedir. Halkı çok beğense de aslında Jack bir şeylerin eksikliğini hissetmektedir ve mutsuzdur.Bir gece nasıl olduysa kendini Christmas Town da bulur.Burası çok farklıdır. Örneğin,çocukların yataklarının altında canavar yoktur.Belki mutsuzluğuna çare olacaktır bu farklı mekan ve insanlar.Bir plan yapar Jack ve Noel Baba'yı kaçırarak onun yerine geçer.Ancak, hiç bir şey umduğu gibi gitmez.
Tavsiye ederim mutlaka seyredin.Hatta bir defa ile yetinmeyin bir kaç kez seyredin.

THE HOST


The Host (International: English title) //Ev sahibi

Süre: 119 min

Ülke : Güney kore

konusu
Film Güney Kore de geçmektedir.Amerikan ordusu morgunda görevli üst subay bir doktor
kimyasal maddelerin üzerindeki toza sinirlenerek tamamının Han nehrine dökülmesi emrini verir. Yüksek miktardaki toksik madde nehirde yaşayan bazı canlılarda genetiK değişime yol açar. Oluşan mutant bir canavar insanlara saldırır. Filmimizin devamlı uyuyan ve pekde akıllı olmayan kahramanının 10 yaşındaki kızını yutar. Öldü diye düşünülen çocuk bir gece babasını arayarak yardım ister ancak, nerede olduğunu bilmemektedir. Kendi yarattıkları canavarın neden olduklarına engel olmak ve yardım için elbette dünya barışını korumaya kendisini atamış terörizmin korkulu rüyası Amerika’da koşar koşmasına ama canavarı yakalamaktan öte düşman yaratma meraklısı dostlar bir cadı avına başlarlar zaten çocuğun canlı olduğuna kimse inanmamaktadır..
Film Güney Kore tarzında bir gerilim filmi olmasının öte yanında komedi unsurları içermekte ama hepsinden öte çok da hoş eleştiriler de yapmakta.Filmi isterseniz gerilim isterseniz fantastic yada komedi olarak izleyin ama satır aralarınıda okumayı unutmayın.

HARD CANDY


Hard Candy; yaşı küçük kızlar için kullanılan bir internet argosu. Filmin İngiliz yönetmeninin kültüründe ise 'abaza erkek'ler için aynı argo kelimesi kullanılıyor. Dağıtıcı firma filmi 'Lolipop' ismiyle Türkçeleştirmiş ki gayet akıllıca ve doğru bir yaklaşım. Malum bizim kültürümüzde de sapıkların küçük çocukları kandırmak için kullandıkları temel aparatlardandır elma şekeri ve lolipop.

Film 30 yaşlarında bir moda fotoğrafçısı olan (jeff) bir adamın; Akıllı, çekici ve küçük bir kızı (13 yaşında Hayley) internet yoluyla arkadaşlığa ikna edip eve götürmesinin hikâyesini anlatıyor. Jeff için bu bir ilk değildir.Ama Hayley için de değildir.Sinir bozucu beklenmedik süprizlerle dolu bir gerilim filmi.Bu türü sevenler için tavsiye ederim..