11 Aralık 2006

ÇİPOHORTA (BAHÇE OTU)


İzmir’de havalar çok iyi gidiyor.Pazar ise alabildiğine otlarla dolu. Arapsaçı , şevket-i bostan, turp otu vs. Merak etmeyin hepsinin tarifini sırayla vereceğim.Ama şimdi ilk olarak bu besleyici ve lezzetli yemek var sırada.Bu tarif için Osman Cengiz ve Tülay Cengiz e çok teşekkür ederim.

MALZEMELER
Pazarda satılan karışık ot dan 1,5 kilo .Bu karışık ot un içine şunlar ilave edilmeli
-sirken otu
-kabak filizi ve çiçeği
-maydonoz
-kereviz sapı
-arap saçı
-bahçe otu
-şevket-i bostan
-pırasa
ayrıca
-1 büyük patates
-1 kabak
-1 patlıcan
-en az 1 kilogram domates
-zeytinyağı
-tuz

HAZIRLANMASI

Otlarınızı güzelce ayıklayın ve kumu gidene kadar yıkayın.
Sebzelerinizi yıkayın soyun ve küp küp kesin.
Zeytinyağında ince çentilmiş soğanı kavurun.
Otları ve sebzeleri üzerine koyun
Üzerini tamamen örtecek kadar domates hazırlayın.Domatesi ne kadar bol olursa o kadar lezzetli olur.
Hafif ateşte kaynatın.gerekirse su ilave edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN
OYLUM ÖZMEN