24 Haziran 2009

ÜZÜMLÜ KEK




½ paket oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 paket kabartma tozu
4 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı kakao
3 fincan un

1-Üzümleri ılık suya ıslatın. İyice kabarmasını bekleyip suyunu süzün ve kağıt havlu üzerine alın.
2- Margarin şeker ve vanilyayı krema haline gelene kadar çırpın. Her bir yumurtayı karışıma iyice yedirerek teker teker kırın.
3- Bir kahve fincanı sütü ekleyin.
5-Kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ilave edin.
6-Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
7-Hamurun birkaç kaşığını çırpma kabında bırakın ve kalanını yağlanmış unlanmış kalıbınıza aktarın.
8- Ayırdığınız hamur ve üzümleri bir kaşıkla karıştırarak kalıptaki hamurun üzerine eşit şekilde dökün.
9-175 derecelik fırında pişirin.

Afiyet Olsun.