21 Ocak 2009

MANTARLI SEBZE ÇORBASI


MALZEMELER

(4-6 kişi için)



250-300 gr mantar

2-3 adet patates

1 adet havuç

1 adet kabak

1 adet kuru soğan

3 bardak et suyu

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı salça

tuz







HAZIRLANMASI




Tüm sebzeleri yıkayın soyun ve küp küp keserek düdüklünüze atın.Et suyu ve tuzuda ilave ederek düdüklünün kapağını kapatın ve sebzeler iyice yumuşayıp helmelene kadar yaklaşık 1/2 saat pişirin.

Ayrı bir tencerede un ve tereyağının birlikte kavurun.Salçayı da ilave ettikten sonra iyice haşlanıp ve blenderdan geçirilmiş sebzeleri yavaş yavaş tencereye aktararak kaynayana kadar devamlı karıştırırak pişirin. Bu aşamada çorbanız çok koyulaşırsa üzerine ılık su yada et suyu koyabilirsiniz.

Çorbanızı bir taşım kaynatım sıcak olarak karışık tahıllı alman ekmeği eşliğinde servis edebilrsiniz.


Afiyet Olsun