07 Haziran 2007

DEĞİŞİK USULDE TAZE FASULYE


Ben genelde taze fasulyeyi bol domatesli olarak klasik usulde pişiririm. Ama bu şekilde hazırlandığında meze yada salata olarak tüketilebileceğinden açık büfe sofralarına daha çok yakışan bir havası var gibi geliyor sanki.

Malzemesi

1 kg taze fasulye (ayşe kadın yada tercihen çalı fasulyesi)
1 adet kuru soğan
1 adet domates
5-6 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
şeker

Hazırlanması

Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın. Eğer çalı fasulye tercih ettiyseniz kibrit çöpü gibi kesin.

Domatesin sarımsaklar ve soğanın kabuğunu soyun ancak bütün olarak bırakın parçalamayın.

Düdüklü tencerenin en altına domates,soğan ve sarımsağınızı bütün olarak koyun. Üzerine fasulyeyi koyup tuz ve şekeri ekledikten sonra zeytinyağını gezdirin.Dilerseniz bir kahve fincanı su koyabilirsiniz.

Düdüklünüzün her zamanki ayarında (örneğin benimki ½ saatte pişiriyor) pişirin.

Soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun

Oylum Özmen