19 Nisan 2007

TAVUKLU BRÜKSEL LAHANASI


MALZEMESİ

1/2 kg brüksel lahanası ayıklanmış yıkanmış ve boylamasına ikiye kesilmiş
1 adet kuru soğan veya 3-4 adet taze soğan-yemeklik olarak hazırlanmış
1 adet kemiksiz tavuk göğsü- küçük kuşbaşı hazırlanmış
1 adet havuç-temizlenip yıkandıktan sonra küp küp kesilmiş
1 adet patates-temizlenip soyulduktan sonra küp küp kesilmiş
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
1-2 bardak tavuk suyu-sebze suyu veya sade su
tuz

HAZIRLANMASI

Soğanlarla birlikte havuçları ve tavuğu zeytinyağında tavuklar suyunu çekip havuçlar yumuşayana kadar kavurun.

Salçayı ilave edip çevirin.

Patates ve brokkoliyi ilave edip tavuk suyunu ekleyelim.Tavuk suyunun yemeği bir pamak kadar geçmesi yeterli.Azalırsa tekrar ilave edilebilir.

Tuzunu ilave edip kısık ateşte patatesler ve havuçları yumuşayıncaya kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN

Oylum ÖZMEN