01 Ocak 2009

DONDURULMUŞ ÇITIR BÖREK


Talkin Bout a Revolution - Tracy Chapman

Yeni yıl hazırlıkları bitti. Sersemliğini hala üzerimizden atamadım. Son iki yazımda tariflerden çok uzaklaştık denemelere biraz ara verip arşivden çıkardığım yeni bir tarifle 2009 sezonunu açalım bakalım.

Bu arada umarım yeni yılı geceniz güzel geçmiştir.Ben başımı kaldıramayacak kadar hastaydım.Bakalım her sene ağlenceyle kutluyorum bir faydasını göremedim.Bu sefer nasıl bir yıl geçireceğim.Her şeye rağmen ümitlenmekten vaz geçmiyorum.Ekonomik kriz derken soğuk ve karanlık kış sert geçerken ve hayat gitgide zorlaşırken en azından pozitif düşüncelere sıkıca sarılmak lazım ki depresyon köşe başında beklemeye başlamasın.

Çalışan çalışmayan tüm hanımlar için güzel bir tarif çünkü bu böreği hazırlayıp derin dondurucuya atıyorsunuz ve canınız istediği zaman çıkartıp üzerine yumurta sarısını sürüp fırına atıyorsunuz.Puf puf kabaran bu lezzetli ve kolay böreğin tarifi Neslihan Üze'ye ait.






Malzemeler (24 parça için)

· 6 adet yufka
· 1 paket margarin
· 1 bardak su
· 350 gr kıyma
· 2 adet haşlanmış patates
· Karabiber
· Tuz
· soğan


Hazırlanması

· Kıymayı soğanla kavurun.İçine haşlanmış patatesleri rendeleyin tuz ve biberini koyarak börek içini hazırlayın.
· Margarini eritin.Bir bardak ılık suyu ekleyin.
· Yufkayı açın.Hazırladığınız margarinli karışımı üzerine yayın. Zarf şeklinde katlayarak bir kare şekli oluşturun· Her bir yufkayı dörde bölün.Her bir parçayı hazırladığınız içten pay edin ve zarf şeklinde kapatın. Burada dikkat edilmesi gereken katlama esnasında her aşamada yağlı harçtan bolca sürmeyi ihmal etmemek.
· Hazırladığınız börekleri derin dondurucuya kaldırarak dondurun.
· Pişireceğiniz zaman buzluktan börekleri alarak tepsiye dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp arzuya göre çörek otu veya susam serpip ermisini beklemeden 180 dercelik fırına verip kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun