24 Mayıs 2007

ZEYTİNYAĞLI KABAK




Bu tarif sevgili Figen’in ‘’kabak muamma’’ tarifine benziyor.Ancak bizim evde yapılanı budur.Meze den daha çok yemek havası var.Çok lezzetli hafif mi hafif sıcak günlerde mideyi sıkıştırmadan zorlamadan yenebilecek çok lezzetli bir yemek. Arkadaki fotodakilerden biri benim.Diğer ikiside durmadan patakladığım kardeşlerim:))

MALZEMESİ

½ kg kabak
2 adet havuç
4-5 adet taze soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 tepeleme dolu tatlı kaşığı pirinç
½ demet dereotu (istenirse)
zeytinyağı
tuz
2-3 küp şeker

HAZIRLANMASI

1. Taze soğanlar ince kıyılır.havuçlar rendelenir.zeytinyağında sotelenir.
2. Kazınıp yıkanmış ve incecik dilimlenmiş kabak, pirinç, nane, tuz, şeker konur.
3. Kabaklarla aynı hizaya kadar su ilave edilerek ağır ateşte pişirilir.,
4. Sıcak yada soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun

OYLUM ÖZMEN