22 Kasım 2006

BAHÇIVAN PİZZA

Dün akşam eve geldiğimde burnumda hep pizza kokusu uçuşuyordu.Aslında bir kaç gündür devam ediyor bu durum. Hal böyle olunca doğal olarak dün akşam bizim evde pizza pişti. Planlanmadan yapıldığından dolayı hali hazırda evdeki malzemelerle yapıldı.Ben çok sevdim. Pizza yapımı çok kolay bir o kadar da lezzetli.Birde evdeki cüceler için hediye gibi bir şey oluyor yemekte pizza sunmak. Oğlum akşam yemeğini yemiş olmasına rağmen "yaşasın annem pizza yaptı" diyerek abartılı sevinç gösterilerinde bulundu.Pizzayı yapacaksınız ama tembellik etmeden hamurunu siz hazırlayacaksınız.Hadi bakalım buyrun mutfağa...

MALZEMESİ

HAMURU İÇİN

1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz maya
3-4 küp şeker
3 bardak un
1 ,5 kahve kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik

ÜST MALZEMESI

Ketçap
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
½ su bardağı küp kesilmiş kaşar
1 kutu tatlı mısır
2 –3 yemek kaşığı hazır ordövr(bezelye havuş ve patatesten oluşan)
½ kangal sucuk
10-12 adet yeşil zeytin.
2-3 kaşık hazır küp kesilmiş domates yada küp kesilmiş 1 adet domates.

HAZIRLANMASI

1. Ilık su şeker ve mayayı karıştırıp iyice kabarmasını bekleyin.
2. Diğer malzemeler ile birlikte ekmek makinanıza koyup pişirme aşamasına geçmeden sadece hamurunuzu yoğurun va kabartın.(elde yapacaksanız hamurunuzu iki katı oluncaya kadar ılık bir yerde bekletin.Yeterince kabardıktan sonra tekrar yoğurun.)
3. 30 cm.lik tepsinizi margarinle yağlayın ve unlayın. Unlamazsanız hanuru yayma aşamasında zorlanırsınız.
4. Hamurunuzu tepsinizin üzerine koyup ellerini ıslattıktan sonra tepsinin her yanına eşit biçimde yayılmasını sağlayın.Hamurun kenarlarında parmağınızla bastırarak minik bir hendek oluşturun.
5. Ben daha once evde hazırladığım ketçabı kullandım ama herhangi bir tatlı ketçap da kullanılabilir.
6. Rendelenmiş kaşarı serpin.
7. Mısırın ve hazır ordövrün salamura suyunu iyice süzdürüp zeytin ve domatesle karıştırın.ve pizzanın üzerine yayın.
8. Sucukları dağıtın.
9. Küp kesilmiş kaşarları serpin.
10. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin.

Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun

OYLUM ÖZMEN

4 yorum:

Adsız dedi ki...

bu kadar çok sebze kullanarak pizza yapmayı hiç denememiştim.hem vejeteryan pizza gibi hemde içinde sucuk var.bunu mutlaka denemeliyim.
didem alka

Adsız dedi ki...

tarifte ketçabı kendiniz yaptığınızı söylemişsiniz.tarifini almamız mümkün müdür acaba?
h. uygun

Pınarın Klubesi dedi ki...

Merhaba
bencede pizza yapılacaksa hamuru evde yapılmalıdır. Pizzayı kime ikram etsem hamurunu soruyor, hazırmı diye? Bende epeydir yapmıyorum, evdeki malzemeleri tüketmek için de çok güzel bir tarif pizza, yarım kalmış kaşarlar, sucuklar, bekleyen sosisler, mantarlar, mısırlar bu tarifle silinip süpürülüyor ya çok hoşuma gidiyor bu durum:)
sevgiler

OYLUM dedi ki...

EVET KESİNLİKLE AYNI FİKİRDEYİM.ÜSTELİK SEVMEYEN İNSAN DA YOK PİZZAYI.