25 Kasım 2006

ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI


Ben yer elmasını çiğ veya pişmiş fark etmez her durumda çok severim.Zeytinyağlı yemeklerde bir Ege'li olduğumdan her zaman tercihimdir.

MALZEMESİ

1-½ kg yer elması ( kazınarak kabukları soyulmuş ve uygun boyda kesilmiş.)
2-1 adet havuç (kazınmış yıkanmış ve tavla zarı gibi kesilmiş.)
3-1 baş kuru soğan veya 2/3 adet taze soğan (yemeklik olarak hazırlanmış )
4-½ kahve fincanı pirinç
5-1 çay bardağı zeytinyağı
6-bir kaç dal maydonoz
7-1 su bardağı dondurulmuş bezelye
tuz
8-3-4 küp şeker
9-½ limon suyu
10-1 tatlı kaşığı un.
11-1 kahve fincanı ılık su

HAZIRLANMASI

1. Havuçları soğanlarla birlikte sararıncaya kadar zeytinyağında kavurun.
2. Yer elmalarını ilave edip bir iki çevirin.
3. Bezelye pirinç tuz şeker koyun.Üzerine unu serpeleyip , limon ve ılık suyu ilave edin.
4. Tencerenin ağzını kapatıp çok kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.Pirinçleri kontrol edin yumuşayıp yenebilecek halde iseler yemeğiniz pişmiştir.
5. Yemeğiniz soğuduktan sonra cam veya porselen bir kaba alıp üzerini maydonozla süsleyip soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun

OYLUM ÖZMEN

3 yorum:

Nukhet dedi ki...

Memeleketimden bu kadar uzakta yer elmesi bulamazken ve de zeytinyagli yer almasini cok severken bu tarif beni yikti gecti. Cok canim cekti. Ben bu sekilde yapmiyorum ama oralarda geldigimde mevsimdenk gelirse kesin deneyecegim. Eline saglik . Dubaiden sevgiler. Nukhet

OYLUM dedi ki...

Nukhet cim keşke imkan olsa da sana şöyle kargoyla falan yer elması yollayabilsem.Dubai ye zaman zaman arkadaşlar geliyorlar ancak yakın zamanlarda böyle bir seyahat yok.Yolun İzmir e düşerse mutlaka bekliyorum.

Adsız dedi ki...

oylum selam
beni hatırladın mı?
gıdadan
hani su ince uzun cirkin gözlüklü
seninle aynı dönemden degildik ancak beraber belediye otobüsünde oldugumuzu hatırlıyorum. Discilikten biri vardı di mi?
yaz bana
handan@aile.org