13 Aralık 2006

BEZE-İÇİ BOŞ-MERENG


Çocukluğumdan beri en çok sevdiğim şeylerin başında gelir.Yapımı kolay mı kolay.Üstelik yaparken hayal gücünüzü istediğiniz kadar çoşturabilirsiniz. Çeşit çeşit aromalar kullanın. Damla çikolata fıstık ilave edin. Gıda boyaları ile renklendirin.Keyfinize kalmış.Çeşit çeşit tarifi var. Ben aşağıda Şafak bey için devamlı yaptığım her seferinde de başarılı olduğum yapımı kolay hatırlanması daha da kolay tarifi veriyorum.


MALZEMELERİ

Her bir yumurta akına karşılık bir çay bardağı şeker esasına dayanır.2 yumurta akı kullanırsanız 2 çay bardağı şeker kullanacaksınız.Mutlaka ve mutlaka yumurtalar 4-5 saat önceden oda sıcaklığına getirilmek üzere buzdolabından çıkartılmış olacak.

1. 4 adet yumurta akı
2. 4 çay bardağı toz şeker
3. bir fiske tuz
4. çay kaşığının ucuyla gıda renklendiricisi-istenirse
5. şekerli vanilin-istenirse


HAZIRLANMASI

1. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.
2. Yumurta aklarını şekeri vanilya tuz ve gıda boyasını çırpma kabına koyun.
3. Mikserle karışım iyice kabarıp sertleşinceye kadar en az 15 dakika çırpın.Krema kaşık baş aşağı çevrilince damlamayacak kadar sertleşmeli ve kabarmalı.
4. Fırın kağıdı serilmiş tepsilere kahve kaşığı ile bezeleri sıralayın.
5. Fırına koyun ve tam 3 dakika pişirin.Fırını kapatın ancak ağzını hiç açmayın.Ne pişme sırasında nede soğurken.4-5 saat bırakın bezeleriniz fırında kalsın.Ben akşam yatmadan önce yaparım bezeleri.Böylece hem meraklı parmaklardan korunur hem de iyice soğuyup kendini toparlaması sağlanır..

Afiyet olsun
Oylum ÖZMEN
kaynak:ANNE BEN ACIKTIM-SAHRAP SOYSAL

4 yorum:

Pinar dedi ki...

beze yapmayı istedim ama bir türlü fırsat olmamıştı
tarif için çok teşekkürler
tabağında çok çok şıkmış
güle güle kullan
Pınar ın Klubesi

OYLUM dedi ki...

Teşekkür ederim Pınar cım.Afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

fırın kağıdı yoksa ne olacak?

Sıcak Mutfaklar dedi ki...

Çok basit fırın kağıdınız yoksa klasik usul tepsinizi yağlamanız gerekecek..
Afiyet olsun