19 Aralık 2006

TİRAMİSU


İş arkadaşlarımdan Funda hepimize süpriz yaparak bizlere tiramisu ziyafeti çekti.Bende bu fırsatı kaçırmadım ve dilimler hızlıca yok edilmeden once fotoğraflayabilme fırsatı buldum. Hem pratik hemde leziz olan bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER
-1 adet hazır kek

kreması için;
-2 yumurta sarısı
-1 yemek kaşığı mısır nişastası
-1 yemek kaşığı un
-2 çay bardağı şeker
-2,5 su bardağı süt
-1 paket vanilya
-1 paket labne peynir

keki ıslatmak için;
-1 büyük fincan sıcak su
-2 yemek kaşığı nescafe
-2 yemek kaşığı şeker
-isteğe göre 2 yemek kaşığı viski

HAZIRLANMASI

Kremayı yapmak için labne hariç bütün malzemeler muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocağın altı kapatıldıktan sonra karışıma labne peyniri ilave edilir ve iyice karıştırılır. Krema soğuduktan sonra keki ıslatmak için hazırlanan karışımla kekin altı ve üstü ıslatılır. Daha sonra soğumuş olan krema kekin ortasına ve üstüne sürülür. Son olarak da pastamızın üstüne ince delikli süzgeç yardımıyla bolca kakao serpilir.

Afiyet olsun
Funda İlhan

3 yorum:

Mutfakta Zen dedi ki...

sevgili oylum,
geldik, yüregimizi isittik. sagolasin paylastiklarin için. (ufacik bir düzelti: tiramisu olacak tatlinin dogru adi, herhalde klavye sürçmesi olmustur)
tijen

NİLAY dedi ki...

Ellerine sağlık Oylum :)
tiramisu'yu çok severim...Evde de yaparım sık sık...İzmir'de dışarıda yemek istediğim zaman da Pizza Venedik e giderim...Orası kadar güzel yapanını görmedim ,tavsiye ederim ;)

sevgiler

OYLUM dedi ki...

Bu konuda hem fikiriz demek ki Pizza Venedik üniversite günlerimden beri favori mekanlarımdan biridir.Her ne kadar adında pizza olsada aslında orası iyi bir İtalyan Lokantası dır.Tiramisu su ise hakkıyla yapılmış olup enfestir haklısın sonuna kodar.