11 Aralık 2006

ÇİPOHORTA (BAHÇE OTU)


İzmir’de havalar çok iyi gidiyor.Pazar ise alabildiğine otlarla dolu. Arapsaçı , şevket-i bostan, turp otu vs. Merak etmeyin hepsinin tarifini sırayla vereceğim.Ama şimdi ilk olarak bu besleyici ve lezzetli yemek var sırada.Bu tarif için Osman Cengiz ve Tülay Cengiz e çok teşekkür ederim.

MALZEMELER
Pazarda satılan karışık ot dan 1,5 kilo .Bu karışık ot un içine şunlar ilave edilmeli
-sirken otu
-kabak filizi ve çiçeği
-maydonoz
-kereviz sapı
-arap saçı
-bahçe otu
-şevket-i bostan
-pırasa
ayrıca
-1 büyük patates
-1 kabak
-1 patlıcan
-en az 1 kilogram domates
-zeytinyağı
-tuz

HAZIRLANMASI

Otlarınızı güzelce ayıklayın ve kumu gidene kadar yıkayın.
Sebzelerinizi yıkayın soyun ve küp küp kesin.
Zeytinyağında ince çentilmiş soğanı kavurun.
Otları ve sebzeleri üzerine koyun
Üzerini tamamen örtecek kadar domates hazırlayın.Domatesi ne kadar bol olursa o kadar lezzetli olur.
Hafif ateşte kaynatın.gerekirse su ilave edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN
OYLUM ÖZMEN

3 yorum:

nilay dedi ki...

merhaba Oylum :)
bende sık sık pazarlara giderim ama böyle karışık ot satıldığına rastlamadım hiç...hangi semt pazarından alışvariş yaptığını merak ettim...ot yemeğini et yemeğine değişmem :) nefis olmuştur eminim...ellerine sağlık


sevgiler

Sıcak Mutfaklar dedi ki...

Nilay cım ben Güzelyalı da oturuyorum.Üçkuyular semt pazarından alışveriş ediyorum.Ayrıca perşembe günleri kurulan Hatay semt pazarında dan bulabilirsin.Hatta Hatay pazarı daha da güzeldir.Yolun düşerse Urla veya Çeşmealtı pazarlarına da yolun düşerse bakmanı tavsiye ederim.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba
ne güzel böyle otlardan yemekler
egeli değilim ama otun her türlüsünü severim. Eti yemediğimle alakalı olabilir bu:)
ismini bile duymadığım ne çok ot varmış
ellerine sağlık