Zamanında evdeki yemek kitaplarından birinde okuyup yaptığım ve sonra sık sık yaparak kış mevsiminde evimden eksik etmediğim bir salata bu.Hem çok kolay hem çok ucuz.Kereviz sevenlerden iseniz deneyiniz. Duruma göre rendelenmiş kereviz ile yapıp isterseniz içine havuç rendeyebilir ve hoş bir renk uyumu yakalayabilirsiniz.
MALZEMELER
· 1 adet kereviz
· 1 -2 yaprak körpe marul
· 1 küçük kırmızı turp
· zeytinyağı
· ½ limon suyu
· tuz
· karabiber
HAZIRLANMASI
· Kerevizi soyun yıkayın ve incecik dilimleyin.
· Zeytinyağı,limon suyu, tuz ve karabiberi çırparak bir sos hazırlayın.kestiğiniz kereviz dilimlerini bu sosa koyun ve iyice bulayarak kabın ağzını plastik film ile örtüp buzdolabına kaldırın.Vaktiniz varsa 1 saat kadar bekletin.
· Yapraklarından taze olanları yıkayın bir körpe marul ile birlikte ince kıyın.
· Turpu rendeleyin ve tuz ile acısını alıp tuzunu atana kadar sudan geçirin.
· Soslanmış kereviz dilimlerini bir tabağa alın.Üzerlerine kereviz ve marul yaprağını koyun.Rendelenmiş turp ile süsleyip renginin parlaması için üzerlerine sprey zeytinyağı sıkın.
Afiyet olsun
Oylum ÖZMEN
MALZEMELER
· 1 adet kereviz
· 1 -2 yaprak körpe marul
· 1 küçük kırmızı turp
· zeytinyağı
· ½ limon suyu
· tuz
· karabiber
HAZIRLANMASI
· Kerevizi soyun yıkayın ve incecik dilimleyin.
· Zeytinyağı,limon suyu, tuz ve karabiberi çırparak bir sos hazırlayın.kestiğiniz kereviz dilimlerini bu sosa koyun ve iyice bulayarak kabın ağzını plastik film ile örtüp buzdolabına kaldırın.Vaktiniz varsa 1 saat kadar bekletin.
· Yapraklarından taze olanları yıkayın bir körpe marul ile birlikte ince kıyın.
· Turpu rendeleyin ve tuz ile acısını alıp tuzunu atana kadar sudan geçirin.
· Soslanmış kereviz dilimlerini bir tabağa alın.Üzerlerine kereviz ve marul yaprağını koyun.Rendelenmiş turp ile süsleyip renginin parlaması için üzerlerine sprey zeytinyağı sıkın.
Afiyet olsun
Oylum ÖZMEN
9 yorum:
Bende kerevizi her sekilde tuketenlerdenim ama boyle sosla yapmamistim hic deneyecegim
ellerine saglik.
( not: dun emaillerim senin email serverden surekli geri dondu, bilgin olsun canim )
zeynep
dolapta duruyor kereviz
o bana bakıyor ben ona
hızır gibi yetişti tarifin valla
teşekkürler oylum sana:))
şair sardunya:))))
Merhaba
bende kerevizi çok severim. Hele bir çorbası oluyor saplarından enfesss, çok lezzetli bir sebze..
ellerine sağlık
AMAN NE GÜZEL BENİM GİBİ KEREVİZ SEVERLERİN OLMASI.ÇOK SEVİNDİM TARİFİ BEĞENDİĞİNİZE.EVDEKİ İNTERNET HATTIMDA SORUN OLDUĞUNDAN DOĞRU DÜRÜST BİR ŞEY OLUŞTURAMAMIŞ OLMAKTAN DOLAYI SIKINTILIYDIM AÇIKÇASI.
merhaba Oylum :)
siteni yeni keşfettim...ellerine sağlık...başlığın altındaki fotoğrafı görünce yazmadan edemedim...Konak Pier orası sanırım :) İzmir demisin..?
Bana da beklerim ;)
sevgiler...
nilay
www.cafesardunya.blogspot.com
BEN HİÇ KEREVİZ YEMEMİS BİRİ OLARAK MUTLAKA DENEYECEĞİM CANIM
ELLERİNE SAGLIK
LERZAN
Oylum, ellerine saglik. Bende kereviz sevenlerdenim :) elimde fazla kalan yapraklarinida dondurucuya atarim , corbalarda nefis bir tad vermesi icin. Yazdigin yorumla ögrendim siteni, hosgeldin aramiza , basarilar dilerim. Bende seni aldim linklerime , güzel tariflerini paylasmak sevindiricek.
Sevgilerimle
LERZAN CIM YEMENİ TAVSİYE EDERİM.GERÇİ YOĞUN KEREVİZ KOKUSU SEVMEYEN BİRİSİ İÇİN RAHATSIZ EDİCİ OLABİLİR.
ÖZGÜL İNCELİĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.AYRICA KEREVİZ YAPRAKLARINI HAŞLAYIP LİMON VE ZEYTİNYAĞI İLE SOSLANDIRIP SUNABİLİRSİN.BUDA NEFİS BİR LEZZET TAVSİYE EDERİM
Oylum tesekkür ederim. Verdigin tarifi cok begendim, yemeklelrin yaninda bilhassa balik, tavuk ve etin yaninda nefis olur sagol canim. Grupta ne kadar tariflerimizi paylassak bile buradan güzel tariflerini almak daha baska oluyor.
Sevgilerimle canim
Yorum Gönder