Aslında dikkat ettimde genellikle zeytinyağlı yemek tarifi vermişim .Etli yemekler pek az. Et yiyemediğimden olsa gerek. Bu da hep yaptığım yemeklerden birisi.Kereviz severlere sunulur.
MALZEMELER
1. 1 kg kereviz
2. 2-3 adet havuç
3. 1 büyük patates
4. 1 baş kuru soğan
5. 1 adet portalalın taze sıkılmış suyu
6. 3-4 adet küp şeker
7. tuz
8. zeytinyağı
HAZIRLANMASI
1. Kerevizi patatesi ve havucu temizleyip küp küp kesin.Kereviz yapraklarının körpe olanlarını ayırın kerevizle birlikte pişireceğiz. Kerevizin diğer yapraklarını bir kenara kaldırın atmayın .
2. İnce çentilmiş soğanı zeytinyağında havuçlarla birlikte kavurun.Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
3. Kerevizi ve patatesi ilave edip tuzunu ve şekerini koyduktan sonra 1 adet portakalın taze sıkılmış suyunu sebzelerin üzerinde gezdirin.Sebzelerle yanı hizaya gelecek kadar su koyun.Bu aşamada dilerseniz 1 yemek kaşığı unu portakal suyunu yemeğe eklemeden önce sebzelerin üzerine serpebilirsiniz.
4. Ocağı kısın.Evinizde varsa yemeğin hemen üzerine yağlı fırın kağıdı ile örtün.
5. Patatesler ve havuçları kontrol edin ezilebilir halde iseler yemeğimiz pişmiş demektir.
6. Soğuk servis edin.
Afiyet olsun
Oylum ÖZMEN
Not : Aslında iyi zeytinyağlı yemek yapmanın sırrı şudur :
MALZEMELER
1. 1 kg kereviz
2. 2-3 adet havuç
3. 1 büyük patates
4. 1 baş kuru soğan
5. 1 adet portalalın taze sıkılmış suyu
6. 3-4 adet küp şeker
7. tuz
8. zeytinyağı
HAZIRLANMASI
1. Kerevizi patatesi ve havucu temizleyip küp küp kesin.Kereviz yapraklarının körpe olanlarını ayırın kerevizle birlikte pişireceğiz. Kerevizin diğer yapraklarını bir kenara kaldırın atmayın .
2. İnce çentilmiş soğanı zeytinyağında havuçlarla birlikte kavurun.Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
3. Kerevizi ve patatesi ilave edip tuzunu ve şekerini koyduktan sonra 1 adet portakalın taze sıkılmış suyunu sebzelerin üzerinde gezdirin.Sebzelerle yanı hizaya gelecek kadar su koyun.Bu aşamada dilerseniz 1 yemek kaşığı unu portakal suyunu yemeğe eklemeden önce sebzelerin üzerine serpebilirsiniz.
4. Ocağı kısın.Evinizde varsa yemeğin hemen üzerine yağlı fırın kağıdı ile örtün.
5. Patatesler ve havuçları kontrol edin ezilebilir halde iseler yemeğimiz pişmiş demektir.
6. Soğuk servis edin.
Afiyet olsun
Oylum ÖZMEN
Not : Aslında iyi zeytinyağlı yemek yapmanın sırrı şudur :
1-Yemeğinizi hep ağır ateşte pişirin.
2-Mümkün olduğunca buharının içinde kalarak zeytinyağı ve sebzelerin aromalandırılmasını sağlayın.Eğer düdüklüde pişirmiyorsanız yukarıda değindiğim gibi yemeğin üzerine ikiye katlanmış yağlı kağıt örtün.
3-Zeytin yağlı yemeğinizi tencerede kesinlikle saklamayın.Cam yada tercihen porselen servis kabına aktarın.
4-Eğer imkanınız varsa ama biliyorum ki bu şartı karşılamak çok zor yemeğinize metal değdirmeyin.
Bu yukarıda bahsettiklerim aslında iyi bir girit yemeği yapmanında sırlarındandır.
2-Mümkün olduğunca buharının içinde kalarak zeytinyağı ve sebzelerin aromalandırılmasını sağlayın.Eğer düdüklüde pişirmiyorsanız yukarıda değindiğim gibi yemeğin üzerine ikiye katlanmış yağlı kağıt örtün.
3-Zeytin yağlı yemeğinizi tencerede kesinlikle saklamayın.Cam yada tercihen porselen servis kabına aktarın.
4-Eğer imkanınız varsa ama biliyorum ki bu şartı karşılamak çok zor yemeğinize metal değdirmeyin.
Bu yukarıda bahsettiklerim aslında iyi bir girit yemeği yapmanında sırlarındandır.
9 yorum:
Merhaba canım ziyaretine geldim bile sayfanı daha öncede ziyaret etmiştim ve çok güzel bulmuştum ama bunu sana söyleme fırsatı bulamamıştım. Kısmet bugüneymiş gerçekten sayfanı yani siteni çok beğendim başarılar dilerim sana. Senide beni ziyarete beklerim.
Tekrar iyi bayramlar ve iyi yıllar dilerim.
Hoşça kal.
hoş geldin canım bende seni linklerime ekledim bile.sevgilerimler
kerevizi ilk kez boyle pisirdim cok hosuma gitti tarif icin tskler...
arzu.tarifinizi ilk defa denedim,daha doğrusu kerevizi ilk defa pişireceğim,bakalım tadı nasıl olacak.
merhaba tarifinizi denemek istiyorum zeytinyağlı yemeklerin sağlıklı olmaları nedeniyle doğru tarifler edinildiğinde sıksık tercih edilmesini öneriyorum bu tarifte kullanılar su sıcak mı olacak onu merak ettim teşekkürler
Merhabalar, ben suyu soğuk olarak ekliyorum. Eğer su ilave etmem gerekirse yemek kaynamaya başladıktan sonra sıcak su ekliyorum.Şimdiden afiyet olsun.
doğrayıp haşlamış olduğun kereviz yapraklarını 2 kaşık tere yağını eritip koy karıştır yarım su bardağı dövülmüş ceviz koy sarımsağı kinziyi karabiberi havanda döv çok az su koy tereyağlı kerevizin üstüne ekle tuzu unutma birde böyle dene kerevizi arzuya göre acı biber ekleye bilirsin afiyet olsun.
kızartma ve şekersiz bir kerviz yemeği tarifi diyabet hastaları iiçin.
ben hayatımda kerevizi ne pişirdim ne yedim çocuklar ve biz alışalım diye aldım yapacam umarım severiz..
Yorum Gönder