19 Ocak 2007

HRANT DİNK

Yazık; birlikte yaşamamanın ,yaşayamamanın resmini yapabilenlerin olduğu bir memleket vatandaşı olmak ağır yük bugün üzerimde.
Çok üzüldüm.
Bu adamı cinayete azmettirmekten dava açsalar kim ceza almaz bu ülkede?
Son yazısında;
Ama tüm bunlar olurken şu gerçeği de tek güvencem sayacağım.
Evet kendimi bir güvercinin ruh tedirginliği içinde görebilirim, ama biliyorum ki bu ülkede insanlar güvercinlere dokunmaz.
Güvercinler kentin ta içlerinde, insan kalabalıklarında dahi yaşamlarını sürdürürler.
Evet biraz ürkekçe ama bir o kadar da özgürce.
demiş...

2 yorum:

gaykedi dedi ki...

"Gözlerin rengi, biçimi ne kadar farklı olursa olsun gözyaşlarının rengi aynıdır"....Afrika Atasözü

"Genetik bağlamında bilimsel olarak kanıtlanmış herhangi bir insan ırkı yoktur ama ırkçılık ve ırkçılar vardır. Saf bir Fransız, İngiliz, İtalyan, Alman, İspanyol, Bulgar, Rus, Yahudi ırkı olmadığı gibi 24 ayar bir Türk ırkı da yoktur. Ama bunların ırkçıları vardır!"...Özdemir İnce

Ermeni de olsak Türk' te, Yunan' da, zenci de, beyaz da "Gözyaşlarımız Aynı Renk".... insanlık olarak insan yiyen ırkçı yamyamlara bir kurban daha verdik...ne kadar üzüldügümü anlatmam zor..dün gozyaslarimi tutamadim ve bir Türk olarak ülkemin ırkçılarından bir kez daha utandim....Nur içinde yat sevgili Hrant....

Sıcak Mutfaklar dedi ki...

Ne kadar güzel ifade etmişsiniz.Sonuna kadar aynı fikirdeyim.Kendi doğrusundan başka doğru tanımayanların vicdanı rahat mı acaba? Gözyaşlarımı bende tutamadım sağ duyulu insan olabilmeyi hedef seçmiş bir çok insanla birlikte.