Bu hafta pazar dönüşü pişirilen pancar ve kereviz in yapraklarına gene kıyamadım.Onlar öyle tazecik bana bakarken gene uydurmasyon bir değerlendirme çalışması yaptım ve resimdeki ürün ortaya çıktı. Sarımsaklı yoğurt eşiliğinde veya üzerine yumurta kırılarak değerlendirilebilir. Ama ben bu haldede ılık ılık ekmeğimle sıyırarak yemekten hoşlandım.
- 1 kg pancarın taze yaprakları ve körpe sapları
- 1 kg kerevizin taze yaprakları ve körpe sapları
- 1 adet kuru soğan veya tercihen 2-3 adet taze soğan
- 1/2 demet maydonoz
- 2 adet rendelenmiş havuç
- dilediğiniz kadar zeytinyağı
Zeytinyağında soğan ve havuçları yumuşayıncaya kadar pişdikten sonra lkereviz ve pancarın yapraklarını ilave edip tuzunu ve karabiberini koyun.Pişinceye kadar dibinin tutmaması için arada çok az ılık su ilave edebilirsiniz.
5 yorum:
Yandaki "Sicak Mutfaklarla yemek de yaparim, kariyer de" yasini cok begendim,cok tuttum ;)
Ve yemegi de cok tuttum cunku kavrmalari, otlari severiz.. Pasylatiginzi icin de tesekkur ederiz...
evet bana da çok gır gır gelmişti.Bu arada siteni yeni keşfettim ve hemen linklerime ekliyorum.Sevgiler...
merhaba
yemek çok renkli ve sağlıklı olmuş eline sağlık.
hesna
Oylumcuğum, siteni uzunca bir süredir ziyaret edemiyordum, gönderdiğin iletiyi okudum ve hemen sayfanı tıkladım, döktürmüşsün yine! Ellerine sağlık yaptığın ve bizlerle paylaştığın için! Sevgiyle Kal!
Teşekkür ederim canım senin de kalemine sağlık.
Yorum Gönder