01 Mart 2007

SOĞAN KIZARTMASI


MALZEMESİ

2 adet soğan
1 yumurta
1 şişe soda
un
tuz
karabiber

HAZIRLANMASI

Soğanları soyup yıkayıp birer parmak kalınlığında halka şeklinde kesin.
Her bir soğan halaksının katmanlarına ayırın.
Soğanları tuzlayıp biberleyin.
Yumurta,un,bir şişe soda ile boza kıvamında sosunuzu hazırlayın.
Sosunuza soğanları iyice bulayın.
En az yarım saat bekletin.Hatta ağzı güzel kapanan bir kaba koyup bir gece buzdolabında bekletirseniz daha güzel olur.
Yağınızı kızdırın ve soğan halkalarının fazla sosunu silkeledikten kızartın.

AFİYET OLSUN.
Oylum Özmen

6 yorum:

Hesna dedi ki...

Oylum Merhaba
Daha önceden gördüğüm ama yazamadığım çocukla ilgili yazından bahsetmek istiyorum önce. Ne güzel yazmışsın, insanın gönüllü köleliğini, annelik duygusunun bambaşkalığını...Yazdıklarının hepsine katılıyorum bende.

Kekin ve soğan kızartmasıda çok güzel görünüyor ayrıca eline sağlık.

Hesna

OYLUM dedi ki...

HESNA CANIM SENDE BİLİYORSUN Kİ BU YAZDIKLARIM ASLINDA HİSSETTİKLERİMİZİN ÇOK YAVAN HALİ. ANNELİĞİ ANLATABİLMEK MÜMKÜN DEĞİL. ÜSTELİK GİTTİKÇE BÜYÜYOR ADAMIN YÜREĞİNDE. ASLINDA YARIM SAAT İÇİNDE ÇOŞUP YAZDIĞIM YAZILARIMDAN BİRİ BU.

BİR İPUCU DAHA VEREYİM RESİMLERDEKİ YAKIŞIKLI BENİM OĞLUŞUM ŞAFAK.

KEKİM VE SOĞAN KIZARTMAM CEP TELEFONU KAMERASI İLE ANCAK O KADAR GÖRÜNÜYOR. MALESEF İŞ YERİNDE MASAMDAM KAMERAMI YÜRÜTTÜLER.

NİLAY dedi ki...

Oylum ,kalamar gibi olmuş bunlar :) ellerine sağlık...kadınlar gününü kutlarım

sevgiler

Mutfakta Zen dedi ki...

Oylum soğan kızartmalarını görünce aklıma Bodrum Buğday Restoran'daki günlerimiz geldi. Orada Hint usulü sebze kızartmaları yapardık, adı 'Pakora'. Çok güzel olurdu. Nohut ununu boza kıvamına gelecek kadar sulandırırdık, içine bir tutam tuz, bir tutam kimyon koyardık ve kızgın yağda. Hele bir de maydanoz kızartması muhteşem, mutlaka dene (dal olarak, sapıyla)...
Tijen

OYLUM dedi ki...

Evet görüntüsü kalamara benziyor hakikaten.Bende senin kadınlar gününü kutlarım canım.

OYLUM dedi ki...

Tijen fikrin çok hoşuma gitti.Mutlaka deneyip sonucunu bildireceğim mutlaka.Çok teşekkür ederim