03 Haziran 2007

ALLAHAISMARLADIK




Yıllar yılı seviştik te neden mutlu olmadık?
Aşkımıza aşk değil yıllarca yalan kattık.
Sana son bir sözüm var,
O da “Allahaısmarladık”!..

Bir dünya ki temelinin her taşında yalan var
Dışı parlak, içi bomboş yeminler neye yarar?
Daldığımız rüyadan yıllardır uyanmadık,
Değil iki sevgili “Dost” bile olamadık.

Düğümlendi kalbimde, gömüldü ilk hıçkırık.
Aşkımıza aşk değil yıllarca yalan kattık
Sana son bir sözüm var,
O da “Allahaısmarladık”!..



Sezen Aksu’nun 1977 yılında yayınlanan ilk L.P. olan “Allahaısmarladık”ın aynı isimli ilk parçası. Bulursanız dinlememezlik etmeyin. Mümkünse plaktan dinleyin. Ancak merak edenler Bu L.P. nin müzik c.d. sini de temin edebilirler. Nefis bir ses ve yorum.Altında Baha,A. Gürel ve S.Aksu imzası var.



Evet o da bir İzmirli.Çocukken tanışmıştım.Küçücük mini minnacık nerdeyse benimle aynı boyda kalın dudaklı annesinden reçelli ekmek isteyen mütevazi sakin bir insan.Ama ne kadar güzel bir insan ve ne müthiş bir kadın .

3 yorum:

gaykedi dedi ki...

biliyorsundur oylumcum nedense gaylerin her ülkede takıntılı oldukları idolleri vardır, türkiyede en büyük gay idol sezen ve ajdadır ama genelde herkes bir tanesini daha çok sever ben tabi daha duygusal olan ve sosyal konulara duyarlı sezenciyim :)

ama bu şarkısını hatırlayamadım nedense çok eskilerden birşey olsa gerek değil m?

Sıcak Mutfaklar dedi ki...

Evet gay kedi aynen öyle.Sezen in 1977 yılında çıkardığı ilk uzun çalarının bir parçası.Sen daha dünyadan bir haber kısa pantolonlarla geziyordun herhalde.Zaten Plakta sezen için umut verici bir çalışma falan diyor.Ondan önce çıkardığı 45 likleri var.Ama uzun çalar olarak ilk denemesi bu plak.Geçenlerde cd olarak gördüm.tekrar çıkartmışlar.

Plak dinlemeni tavsiye ederim.Seslerle oynanmamış olduğu gibi kayıtlı.Bire bir müziği dinliyorsun.Taş plaktan Zeki Müren i duysan kulaklarına inanamazsın.

gaykedi dedi ki...

evet plak bambaşka birşey sırf plak dinlemek için bir otomobil fiyatına ses sistemi kuran plak hastaları var duymuşsundur,ses sıkıştırılmadan direkt kaydedildiği için çok sıcak doğal bir ses olduğu söylenir plak sesinin :)