23 Temmuz 2007

MEYVELİ TURTA

Bu tarifi çok eskilerde kesip yemek defterime yapıştırmışım.Nerden aldığımı hiç hatırlamıyorum ama ben hep bunu yaparım.Deneyin pişman olmayacaksınız.

Hamuru için

125 gr tereyağı
1/4 bardak şeker
1 yumurta
1.5 bardak un
1 çimdik tuz
Limon kabuğu rendesi

Krema

3 yemek kaşığı un
½ litre süt
1/2 bardak şeker
250 gr margarin
1 paket vanilya

Üzeri için

2 şeftali
1 elma
1 muz
1/2 bardak kadar bütün ceviz
damla çikolata
(bu kısmı zevkinize ve hayal gücünüze kalmış)

Kreması için şekerle unu karıştırın Sütü yedirerek ekleyin ve kısık ateşte koyu muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.Ateşten alıp içine margarini vanilyayı ilave edin ve zaman zaman karıştırarak soğutun.

Hamuru kek hamuru hazırlar gibi hazırlayın.Unu eleyin ve şekerle karıştırın.İçine yumurta şeker ve tuzu ekleyip çırpın.Ufak parçalar halinde doğranmış margarini de ekleyerek katı bir hamur elde edin.Buzdolabında ½ saat bekletin.

Buzdolabından çıkardığınız hamuru merdane ile açın dikkat edin çok ince olmasın ve 30 cm.lik yağlanmış bir turta kalıbına yerleştirin.Kenarlarına parmaklarınızla bastırın ve fazla gelen kısmı kesip alın.Ortasına sık aralıklarla çatal batırıp delin.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.Kekin pişip pişmediğini tahta çubukla kontrol edin ve dikkat edin kurumasın.

Meyveleri ince dilimler halinde kesin ve tel bir süzgece koyarak fazla sularını akıtın.

Fırından aldığınız turtayı servis kabına alın ve bir kaşık sütle ıslattıktan sonra kremayı düzgün bir şekilde kekin üzerine yayın.Meyveleri bu kremanın üzerine dizin.

En son aşamada tarifine göre hazırladığınız bir paket turta jölesini bir kaşık yardımıyla meyvelerin üzerine dökün.

Mümkünse turtanızı bir gece buzdolabında dinlendirin.

Afiyet olsun.







Hiç yorum yok: