26 Temmuz 2007

PATATESLİ TART



Hamuru için

4 yumurta
1 bardak sıvı yağ
1 bardaktan bir parmak az yoğurt
2 bardak un
kabartma tozu

Malzeme için

4 büyük patates
1 büyük soğan
Maydanoz
Dereotu
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber (dilerseniz)

Patatesleri tavla zarından irice küp küp kesin.Soğanı ince yemeklik olarak hazırlayın.Dereotu ve maydanozu ince kıyın ve karıştırın.
Diğer yanda hamur malzemelerini kek hamuru hazırlar gibi mikserle çırpın.
Hamuru ve patatesli içi birbiriyle güzelce karıştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine verin ve 175 derecede pişirin.

Afiyet olsun.

5 yorum:

gaykedi dedi ki...

benim gurme arkadaşım, bende bugün ilk defa "yemek tarifi" verdim :)

tuğçe dedi ki...

bi türlü pişmedi...

OYLUM dedi ki...

Benim her zaman gözü kapalı yaptığım bir tariftir. Acaba çok mu kalın bir hamur döktün kalıba.Çok üzüldüm.Çok lezzetli olur aslında

Adsız dedi ki...

kabartma tozu yerine çay kaşığının ucuyla karbonatta konulabiliyorr

Adsız dedi ki...

İçinde yeşillik sevmeyenler için: küçük küçük doğranmış sosis parçacıkları ekleyebilirsiniz.