29 Mart 2009

ŞEKERPARE


28- 30 adet için

½ paket sana
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı irmik
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kadar fındık

ŞERBETİ İÇİN

2,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
½ limonun suyu

Önce şerbeti hazırlayın ve soğuması için bir kenara bırakın.

Şekerpare hamurunu hazırlayın. Hamuru biraz dinlendirdikten sonra kalınca bir rulo hazırlayın ve tam ortadan ikiye bölün. Bir yarısını alın , ruloyu elinizle yuvarlayarak daha da inceltin ve bıçakla yaklaşık olarak iki parmak kalınlığında parçalara ayırın. Yuvarlayın ve şekerpare şeklini verin.Böylece tüm hazırladığınız şekerpareler aynı boy ve şekilde olacaktır. Ardından her bir fındığı önce yumurta akına batırın ardından şekerparelerin ortasına yerleştirin. Bu yöntemle fındıklarınız hamura yapışacak ve yerinden çıkmayacaktır. Orta hararetli fırında pişirin.Kızgın halde iken soğuk şerbeti tepsiye dökün ve soğumaya bırakın
Afiyet olsun

4 yorum:

Halime dedi ki...

Bu bloğu daha önce fark etmemiş olduğu için kendime kızdım.Burçak'ın etkinliğinde görüp geldim.Ne kadar sıcak bir yazarı varmış ne kadar tatlı dilli.Yaşım kendisinden küçük biliyorum ama yanaklarını sıkmak geldi :).Kusura bakm lütfen.Çok içten yazılar çok sevdim okuyacağım bundan sonra bu bloğu büyük bir zevkle hemde :)

Sıcak Mutfaklar dedi ki...

Aman bunlar ne kadar güzel iltifatlar.Yaşım fazladır büyük olasılıkla ama 5 yaşındaki çocuk kadar da şımardım ben şimdi.tatlı dilin için çok teşekkür ederim.

Halime dedi ki...

Ben tüm söylediklerimde içtendim.Çok içten geldi yazılarınız tatlı diliniz doğallığınız hep yazın olur mu ?:)

Sıcak Mutfaklar dedi ki...

:)ÇOK SEVİNDİM.