20 Kasım 2006

KAYISI NEKTARLI KEK


Çok hoş ve lezzetli bir kek.Pişincede hafif nemli oluyor.İçindeki kayısı ve limondan dolayı serinletici bir tadı var.

İÇİNDEKİLER
· 500-520 gr limonlu kek un (yaklaşık olarak 1,5 paket yapıyor)
· 1/3 cup toz şeker
· ½ cup sıvı yağ
· 1 cup kayısı nektarı
· 4 yumurta
· limonlu kekin içinden çıkan kaplama malzemesi(yada kendiniz hazırlamak isterseniz 1 cup pudra şekeri , 1 tatlı kaşığı kadar tuzsuz tereyağı yada margarin-2 yemek kaşığı limon suyu)

YAPIMI
1. kek kalıbınızı yağlayıp unlayın ve fırını 165 dereceye ayarlayın.
2. kek karışımı içine şeker yağ ve kayısı nektarını koyup 2 dakika kadar mikserle çırpın
3. yumurtaları teker teker karışıma ilave edin ve her yumurtadan sonra mikserle 30 saniye kadar karıştırın
4. 50-60 dakika kadar pişirin-pişip pişmediğini tahta şişle kontol edin..
5. iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın
6. kekin üzerine kek un içinden çıkan kaplama malzemesini hazırlayın ve kekin üzerine koyun
7. glazürü kendiniz hazırlayacaksanız küçük bir kaptalimon suyu ve pudra şekerini istediğiniz kıvama gelene kadar çırpın.içine 1 tatlı kaşığı kadar tuzsuz margarin yada tereyağı ilave edin.tekrar çırpın.kekin üzerini istediğiniz gibi süsleyin.

AFİYET OLSUN
OYLUM ÖZMEN

1 yorum:

Tijen dedi ki...

Sevgili Oylum,
Çok tesekkür ederim incelikli mesajina. Hayirli ugurlu olsun siten. Hemen linklere ekleyecegim.
Tijen