14 Kasım 2006

TAZE ÜZÜM HOŞAFI

>

Üzümler hala daha pazarda var.Vakit geçmeden alıp yapmalı.

MALZEMELER

-1 büyük üzüm salkımı (yaklaşık 1kg)
-2 adet karanfil
-3/4 damla limon
-1 tırnak kadar zencefil
-şeker
-su

HAZIRLANMASI

1- Üzümü güzelce yıkayın ve taneleyin.Üzerini 3-4 parmak kadar geçinceye kadar su karanfil ve zencefil ilave edin.
2- Bir iki taşım kaynatın
3-Tencerenin altını kapatıp arzu ettiğiniz tadı gelinceye kadar şeker ilave edin limon sıkın.
4-Soğuk olarak servis edin.

AFİYET OLSUN
Oylum Özmen

1 yorum:

Nukhet dedi ki...

Merhaba Oylum

Blogunun yeni yuzu cok cok guzel olmus. Sevgiler

Nukhet Dora