14 Kasım 2006

ZEYTİNYAĞLI PIRASA




MALZEMELER

1. 1 kg pırasa
2. 2 adet havuç
3. 1 çay bardağı pirinç
4. ½ limonun suyu
5. 3-4 küp şeker
6. tuz
7. 1 baş kuru soğan
8. 1 çay bardağı zeytinyağı
9. 2 diş sarımsak






HAZIRLANMASI

1. Pırasaları yıkayın bir parmaktan biraz kalınca kesin.
2. Havucu kazıyın ve ince dilimleyim.
3. İnce kıyılmış soğanı ve sarmısağı havuçla birlikte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
4. Pırasaları ilave edin.Karıştırmayın.
5. En üste pirinci,tuzu, şekeri, limon suyunu ve 1 çay bardağı kadar suyu koyduktan sonra yemeğin üzerine bir yağlı kağıt koyup tencerenin kapağını kapatın.Çok kısık ateşte (ben kahve ocağında pişiriyorum) pirinçleri ve havuçları ezilir hale gelinceye kadar pişirin.
6. Tencerenin altını kapatın ancak kapağı kapalı kalsın.
7. Soğuduktan sonra bir servis kabına alın.(asla zeytin yağlı yemeklerinizi pişirdiğiniz tencerede bırakmayın)

Not : Yemeğinizi pırasaları koyduktan sonra ve pişipte iyice soğuyana kadar karıştırmayın

AFİYET OLSUN
OYLUM ÖZMEN

Hiç yorum yok: