15 Ocak 2007

DAMLA ÇİKOLATLI KURABİYE


Bu kurabiyeyi figen in labneli poğaçasından esinlenerek uydurdum aslında.Ama benim oğlan pek sevdi.Özellikle ikramdan bir gün önce hazırlamanızı tavsiye ederim..

MALZEMELER

1 paket labne-oda sıcaklığında
1 paket tereyağı veya margarin-oda sıcaklığında
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı damla çikolata
1 yemek kaşığı muz aroması-istenirse
Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5-3 su bardağı un)

HAZIRLANMASI

1. Labneyi ve tereyağını pürüzsüz bir kıvam alıp birbirlerine iyice karışıncaya kadar elinizle yoğurun
2. Toz şekeri ve vanilyayı ilave ederek yoğurmaya devam edin.
3. Unu,kabartma tozunu ve muz aromasını ilave edin.
4. Hamur kıvamına gelince damla çikolataları ilave edin ve çikolataları kırmamaya çalışarak hamura homojen bir şekilde dağılmasını sağlayın.
5. Fırın kağıdı yağlanmış bir tepsiye elinizle ceviz büyüklüğünde gelişi güzel parçalar atarak sıralayın.
6. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

Afiyet olsun
Oylum ÖZMEN

1 yorum:

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba canım kurabiyeler harika görünüyor ellerine sağlık.
Hoşça kal.