18 Kasım 2009

AHTOPOT SALATASI



MALZEMELER

- 1. Adet ahtapot (asla ahtopotun tamamını kullanmak zorunda değilsiniz.Derin dondurucuya atmadan önce tüketebileceğiniz porsiyonlara ayırabilirsiniz.)
-2 .1-2 adet yeşil biber
-3. limon suyu (dilediğiniz kadar)
-4. 1-2 adet taze soğan
-5. kişniş yada maydonoz (dilediğiniz kadar)
-6. Taze roka  (istenirse)


Dövülmüş ahtapot dövülüp temizlenir 15-20 gün derin donducuda bekletilir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra derisi temizlenir . Ahtopot pembe beyaz bir hale gelir..1-2 parmak kalınlığında doğranarak servis tabağına aktarılır..Üzerine sızma zeytinyağı gezdirilir tuz karabiber serpilir. Kişniş veya maydonoz yaprakları ilave edilir limon sıkılır yanında taze soğan ve taze biberle servis edilir.






Kaynak Sayın E.Acurol’un “Kydonia Ayvalık Mutfağı” isimli kitabı

2 yorum:

MADENİ CESARET, Funda Şenol dedi ki...

merhaba

gazi ün. iletişim fk.'nde hocayım. alternatif medya üzerine çalışıyorum ve blog yazarlığı üzerine araştırmalarım, yayınlarım var. bu aralar, yemek blogları üzerine bir çalışma yapıyorum. sizin blogunuzu tesadüfen buldum. çok renkli ve zengin göründü bana. eğer kabul ederseniz, blog maceranız ve blog yazılarınız hakkında birkaç sorumu yanıtlar mısınız? arzu ederseniz kimliğiniz saklı tutulacaktır.
kimlik bilgilerimi teyid etmek isterseniz www.gazi.edu.tr sayfasından, iletişim fakültesi adresine girip, akademik kadro başlığından yapabilirsiniz.

teşekkürler.
doç.dr. funda şenol cantek

Sıcak Mutfaklar dedi ki...

Merhabalar tüm sorularınızı yanıtlamaya hazırım.Ancak size mail atamadım.Umarım geç de olsa yazdığım cevabı görebilirsiniz:=(