14 Kasım 2006
KAŞARLI PATATES PÜRESİ
MALZEMELER
1. 5-6 adet patates
2. ½ bardak rendelenmiş kaşar
3. 1 yemek kaşığı tereyağı
4. 6-7 sap dereotu ince kıyılmış
5. 1 tatlı kaşığı hardal
6. tuz
7. beyaz biber
HAZIRLANMASI
1. Patatesleri küp küp keserek haşlayın.Vaktiniz varsa kabuğu ile birlikte haşlamanızı tavsiye ederim.
2. İyice yumuşayan ve suyunu çeken patateslerin kalan suyunu süzmeden tereyağı, kaşar, tuz , biber ile birlikte mikser yardımıyla güzelce ezelim.Eğer pürenin kıvamı koyu ise süt ilave ediniz. Patatesin kabuğunu soymadan haşladıysanız kabuğunu soyduktan sonra püre kıvamına gelebilmesi için mikserle karıştırırken süt ilave etmeniz gerekir.
3. Kıvamını ve tadını bulan püreye ince kıyılmış dereotunu ilave edip kaşıkla karıştırın.
Not: Püre deyip geçmeyin yemeğe hem şıklık katar hemde sos olarak kullanılır.Pürenizi kaşar koymadan da yapabilirsiniz elbette.Ama süt ve tereyağı pürenin olmazsa olmazı bence.Ayrıca, dere otu yerine incecik çentilmiş soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar çevirip pürenize ilave ederseniz çok hoş bir lezzet ve görüntü elde ederseniz.Pürenizi muskat ile de tadlandırabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
OYLUM ÖZMEN
Etiketler:
ordövrler-,
sebze yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Oylumcum
Tam bir elimde Defne bir elimde kasarli patates puresi varken ve ben bunu kucuk hanima yedirmeye calisirken bir yandan da gruptaki linke tiklayip bloguna ulastim ve ne goreyim kasarli pure tarifi. iceriginde farkliliklar olsada hos bir tesaduf oldu. Bir de altinda zeytinyagli pirasa tam dabizim aksam yemegi menumuzu yazmissin. Bu sabahtasenin omer efendini okudumyapmayi planladim ama ispanak yoklugu izin vermedi onun yerine baskaca bir kofte yaptim. Tesadufun boylesi. Bu arada sicakmutfaklar hayirli olsun. Bende linkini hemen bizim bloga koyuyorum. Eski anneler grubu simdiki evli ve cocukludan Nukhet dora
hehehe tşk
teşekkürler
Yorum Gönder