14 Kasım 2006

ÖMER EFENDİ SARMASI



Efendim gene patenti bana ait olan bir tarif.Eşimin damak tadına çok uygunmuş öyle dedi.Görünümüde oldukça şık.



MALZEMELER

1. !/2 kg kıyma
2. 1 yumurta
3. 2 yemek kaşığı irmik
4. 1 yemek kaşığı süt
5. 2 baş soğan
6. 1 kg ıspanak
7. 1 su bardağı elde iri parçalanmış ceviz
8. 2 dilim ekmek
9. 3 kaşık salça
10. tuz
11. karabiber
12. kimyon
13. zeytinyağı


HAZIRLANMASI

1. Ispanağın köklerini ve saplarını ayırıp kıyın . Bir adet ince kıyılmış soğan ve biraz zeytinyağı ilavesi ile birlikte suyunu iyice çekinceye kadar kavuralım.Pişen ıspanağı bir kevgire alıp fazla kalan suyunu kaşıkla ezerek çıkaralım ve iyice süzülmesi için bir kenara bırakalım.
2. Kıymayı ovalanmış ekmek, irmik, soğan, yumurta, süt, tuz, karabiber ve kimyon ile birlikte iyice yoğurup köftemizi hazırlayalım.
3. Geniş ve dikdörtgen bir tepsinin içine plastik filmi gerip üzerinde köfteyi dikdörtgen şeklinde bir parmak kalınlığında ve her yerinin eşit kalınlıkta olmasına dikkat ederek açalım.
4. Açtığımız köftenin üzerine yanlardan birer parmak boşluk bırakarak kavrulmuş ıspanağı eşit ve ince bir tabaka şeklinde yayalım.Ispanağın üzerine cevizleri serpelim.
5. Naylon film yardımıyla köfteyi bize bakan taraftan başlayarak saralım.
6. Yanları kapatalım.Sarmanın birleşme kısmını güzelce kapayıp alta verelim.
7. Salçayı suyla ezelim ve yavaşca sarmanın üzerine dökelim.Sıvının iki yada”üç parmak kadar yükseliğinde olması lazım.
8. Orta hararetli fırında üzeri iyice kızarana kadar ağır ağır pişirin.
9. Dilimleyerek kesin ve kaşarlı patates püresi ile sıcak servis edin.

Not: Sarmanın tam ortasından keserek pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN
OYLUM ÖZMEN

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Oylumcum valla goruntu super eminim tadida oyledir. Mutlaka denemek isterim ama bir sey sorcam. Icinde gozuken beyazliklar peynir mi? Merak ettimde.

Sevgiler.
Demet

Sıcak Mutfaklar dedi ki...

Tesekkür ederim demet.Hayır içinde görünen beyazlıklar iri ceviz parçaları.Ben özellikle iri olup da ağıza tıkır tıkır gelmesinden hoşlanıyorum.